Et ledende medlem af den islampolitiske organisation Hizb ut-Tahrir besøgte i juli moskéen Masjid al-Faruq på Nørrebro i København.
Ismail al-Wahwah, som kommer fra den australske gren af organisationen, stod på prædikestolen, hvor han foran omkring 80 yngre og ældre mænd fortalte, hvorfor muslimer ifølge prædikanten er Vestens slaver, og hvordan et islamisk kalifat kan være et middel til at lede verden igen.
Det skriver Berlingske, som har lokaliseret en video af prædiken på Facebook fra den 7. juli.
- Jeres land er besat. Jeres ære er ødelagt. Jeres rigdom er stjålet. Jeres land er delt. Jeres blod er overalt. I er svage. I er undertrykte, sagde Ismail al-Wahwah i sin prædiken ifølge Berlingske.
I den arabiske del af talen forklarede Ismail al-Wahwah, hvordan den amerikanske præsident, Donald Trump, og de politiske ledere i London, Berlin, Paris og Moskva spreder en epidemi, som skal stoppes.
- De er en fare for mennesket. (...) Hvem vil stoppe dem? Hvem vil skære deres hænder af?, spurgte den australske prædikat ifølge oversættelsen fra Berlingske.
Avisen har bedt Niels Valdemar Vinding, islamforsker ved Københavns Universitet, om at analysere talen. Ifølge forskeren er der i prædiken også tale om en indirekte opfordring til væbnet kamp og jødehad.
Optages på hadprædikantlisten?
Historien om Ismail al-Wahwahs besøg og prædiken har sat gang i en diskussion om, hvorvidt prædikanten bør tilføjes den såkaldte hadprædikantliste, som giver personerne på listen indrejseforbud i Danmark.
Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) undrer sig over Ismail al-Wahwahs besøg, men henviser til Udlændingestyrelsen, når det gælder administrationen af listen, herunder hvem der skal tilføjes.
Ifølge Berlingske ser Socialdemokrateriet, Dansk Folkeparti og SF gerne, at Ismail al-Wahwah bliver optaget på listen, som lige nu tæller otte bandlyste prædikanter.
Hadprædikantlisten
- •
Otte personer figurerer lige nu på den offentlige liste over såkaldte hadprædikanter.
- •
De har 'udvist en adfærd, der giver grund til at tro, at udlændingen vil udgøre en trussel mod den offentlige orden i Danmark'.
- •
Personer på listen får et indrejseforbud, der gælder i to år.
- •
Udlændingestyrelsen vil løbende vurdere, om indrejseforbuddet skal forlænges.
- •
Personer på listen kan bede styrelsen genoptage sagen og få en begrundelse for indrejseforbuddet.
- •
Personer på listen kan afvises ved grænsen og straffes ved overtrædelse af forbuddet.
- •
Listen er en del af en aftale fra foråret 2016, hvor S, V, DF og K blev enige om en række initiativer rettet mod de såkaldte hadprædikanter. Kilde: Udlændingestyrelsen.