Hvad har 400 meter løb og computerspillet Counterstrike med hinanden at gøre? I fremtiden måske mere, end de har i dag.
Dansk Atletikforbund er på vej til at indgå en associeringsaftale med computerspillernes forbund eSport Danmark.
- Computerspil er kommet for at blive, og vi ser nogle områder, hvor de kan give os noget, og vi tror også, vi har noget, som computerspillerne kan lade sig inspirere af, siger direktør i Dansk Atletikforbund, Jakob Larsen.
Han håber, at blandt andet klubhuse og andre faciliteter, som atletikudøverne bruger i dag, i fremtiden også kan blive brugt af computerspillere. Samtidig tror han også, at det foreningsliv, der er omkring atletikforeningerne, kan inspirere e-sportklubberne til at drive forening og skabe foreningskultur omkring computerspil.
- Omvendt så ser vi med stor interesse på den måde, computerspil er designet til at give folk en god oplevelse, så man altid har lyst til at komme tilbage til det, siger Jakob Larsen og fortsætter:
- De har et stort fokus på inddragelse og opfordring til hele tiden at genoptage din aktivitet. Og en evne til at aktivere folk, uanset for hvor god eller dårlig man måtte være til det. Det er utrolig interessant for os at blive kloge på.
DIF: Computerspil er ikke idræt
Trods samarbejdet mellem atletikken og computerspillerne, så er der stadig et pænt stykke ved, før computerspil bliver en anerkendt idrætsgren hos Danmarks Idræts-Forbund:
- Vi definerer idræt som at man skal være fysisk aktiv i selve udførelsen. Og indtil videre er eSport ikke en fysisk aktivitet på den måde, siger Niels Nygaard, formand for Danmarks Idræts-Forbund.
Han vil dog ikke udelukke, at eSport på sigt får plads side om side med de øvrige idrætsgrene i Danmarks Idræts-Forbund:
- Dels kan vores verdensbillede udvikle sig, og computerspil kan også gå hen og blive mere fysisk krævende, end det er i dag, siger Niels Nygaard.