De tiltalte skal have den maksimale straf.
Sådan lød det fra senioranklager Sidsel Klixbüll, da hun her til formiddag skulle argumentere for, hvilken straf tre mænd skal have for at have sendt droneudstyr til Islamisk Stat.
En gerning, der kan give op til seks års fængsel.
- De tiltaltes handlinger er meget alvorlige. Hvis de tiltalte ikke have leveret det her udstyr, ville Islamisk Stat ikke have haft øjne i luften. Det ændrede Islamisk Stats krigsførelse, lød det fra Sidsel Klixbüll.
- De har reelt styrket Islamisk Stats virke. De har sikret, at Islamisk Stats droneporgram blev styrket. Jeg kan faktisk næsten ikke se, hvordan man kan fremme en terrorvirksomhed mere.
Retten lagde i sin afgørelse af skyldsspørgsmålet vægt på, at den 31-årige mand, som DR kalder Underviseren, havde en ledende og koordinerende rolle, mens de to andre, Cykelhandleren og Taxachaufføren, havde mindre roller.
Derfor lægger Anklagemyndigheden op til en straf på seks års fængsel til Underviseren, mens de to andre bør idømmes straffe på mellem fem og seks års fængsel.
Anklager: 'Taxachauffør bør udvises af Danmark'
Den anden anklager i sagen, senioranklager Kristian Kirk, argumenterede for, at Taxachaufføren skal udvises af Danmark.
Taxachaufføren er født i Danmark, har dansk kone og to børn på tre og seks år, der alle er danske statsborgere.
Han har tyrkisk statsborgerskab, men forklarede i dag i retten, at han kun har to fjerne familiemedlemmer i Tyrkiet, som han ikke har kontakt til.
Han har fortalt, at han ikke taler tyrkisk.
- Min familie har været her i Danmark siden 60'erne. Mine børn snakker ikke andet end dansk. De kan kun forstå enkelte kurdiske ord, forklarede Taxachaufføren.
Hvis en person skal udvises fra Danmark, skal der blandt andet tages højde for vedkommendes menneskerettigheder, familieforhold og tilknytning til landet.
- En udvisning vil være et indgreb i hans privatliv og familieliv, det er der ikke tvivl om. Derfor skal det vurderes, om en udvisning vil være proportional med det, der er sket, forklarede Kristian Kirk.
Det mener anklageren dog, at det vil være i denne sag.
- Det danske samfund har en helt vital interesse i at kunne beskytte sig mod ham og hans meget alvorlige kriminalitet. Det vil aldrig kunne være i strid med Danmarks internationale forpligtelser, sagde Kristian Kirk og henviste til andre udvisninger i danske terrorrelaterede sager.
Forsvarere: 'Mange formildende omstændigheder'
Forsvarer for Underviseren, Jesper Storm Thygesen, var mildest talt uenig med anklageren om sagens alvor, da han som den første af forsvarsadvokaterne fik ordet efter skyldkendelsen.
Han argumenterede for, at der er mange formildende omstændigheder i sagen, og at hans klient kun bør straffes med maksimalt et år og seks måneders fængsel - det meste af straffen betinget.
- Anklagerne taler det her op på et niveau, hvor det virkelig ikke hører hjemme. Vi aner ikke, hvad de her dronedele har været brugt til, begyndte Jesper Storm Thygesen.
- Det er helt utroligt sjældent, at man 'maxer' ud på en strafferamme. Min klient har sendt udstyr for 135.000 kroner i en periode på fire måneder. Er det, det værste I overhovedet kan forestille jer, man leverer til en terrororganisation? Næppe, sagde forsvareren.
Jesper Storm Thygesen mener også, at det er en formildende, at politiet har fundet et vigtigt bevis i sagen for mange år siden, men først skred til anholdelse i 2018.
- Sagen glimrer ved sin lange sagsbehandlingstid. Man finder allerede det her usb-stik i 2014, sagde han og forklarede, at Underviseren i 2018 var familiefar og levede et helt normalt liv med et godt job.
Samme argumenter brugte Cykelhandlerens forsvarer, Gert Dyrn.
Han mener, at hans klient bør straffes med mellem et og to års fængsel.
Har siddet fængslet 800 dage
Den sidste forsvarer i rækken var Michael Juul Eriksen, der repræsenterer Taxachaufføren.
Han slog også på, at der er ifølge ham er stor forskel på at rejse til Syrien for at tilslutte sig og kæmpe for Islamisk Stat og så på at sidde i Danmark og sælge droneudstyr til terrororganisationen.
- Jeg synes, at anklagerne gør det her mere alvorligt, end det er. Det er selvfølgelig alvorligt, men bare at sige 'terror' og så sammenligne med en række sager, hvor folk har lavet noget af en helt andet karakter, det kan man ikke, sagde Michael Juul Eriksen.
Han henviste til, at der i en tidligere dom er givet fem års fængsel til en person, som i en periode på flere år opholdt sig hos Islamisk Stat.
- Og så siger man, at min klient skal have samme straf. Det kan man ikke. Vi skal ikke i nærheden. Jeg mener, at min klients straf skal ligge på omkring halvandet års fængsel, sagde Michael Juul Eriksen.
Taxachaufføren har siddet varetægtsfængslet i knap 800 dage allerede og har i en lang periode ikke fået lov til at have besøg af sin kone.
- Jeg synes, at man bør tage det med, når man skal træffe afgørelse i den her sag, sagde Michael Juul Eriksen.
Han mener heller ikke, at hans klient skal udvises.
- Han har boet her i Danmark hele sit liv og har to børn her, som er danske statsborgere. Det skal tælle tungt i den vurdering, at to børn ved en udvisning af min klient vil vokse op uden en far, afsluttede Michael Juul Eriksen.
Ifølge interne retningslinjer nævner DR i udgangspunktet ikke navnene på folk i straffesager, før den endelige dom med strafudmåling er faldet.
Retten forventer at afsige den endelig dom 6. december.