"Må du dø af brystkræft og fissekræft", "Glæd dig til at de kræver du skal have kønsdelene skåret af" og "Skam dig, snottøs".
Det er beskeder som disse, Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, og andre kvindelige debattører må lægge øre til, når de blander sig i den offentlige debat.
Beskeder, som i perioder kan rulle ind dagligt.
- Det kommer meget an på, hvad det er for nogle emner, der fylder meget i debatten. Hvis der rigtig er diskussion om flygtninge eller ligestilling, så kommer der meget af sådan noget her, forklarer Johanne Schmidt-Nielsen, der er blandt hovedpersonerne i den dokumentarserie, 'Ti stille kvinde', som DR2 indleder torsdag, til DR Nyheder.
- Jeg ved, at hvis jeg skriver, at kvinder har ret til at amme i det offentlige rum, så vælter det ind med ubehageligheder.
Sager i medierne
Forklaringen fra Johanne Schmidt-Nielsen kan professor og forsker i it-etik ved Aalborg Universitet Thomas Ploug, der også er medlem af Etisk Råd, bakke op omkring.
Han forklarer, at der ikke er noget tvivl om, at de emner, som involverer de danske politikere og politiske spørgsmål, er noget af det, som især kan lokke folk til chikane-tasterne.
- Det er jo klart, at sager, der fylder meget i medierne, som man måske oven i købet selv er personligt berørt af, de kan i sandhed få folk til tasterne, forklarer han.
Det samme lyder fra politiet, der involveres i de værste tilfælde, hvor der kan være tale om deciderede trusler.
Afløb for agressioner
Jakob Linaa Jensen er lektor i medievidenskab på Aarhus Universitet og har blandt andet forsket i brugen af sociale medier og netdebatter.
Hans studier viser også, at der er nogle bestemte emner som indvandring, børnemishandling og kriminalitet, der kan få folk til at tænde helt af.
Og de hidsige kommentarer, der i nogle tilfælde ligger under bæltestedet, kan komme fra alle og i alle fora. Selv på en side som Trendsales, hvor folk kan købe og sælge brugt mærkevaretøj, kan debatterne løbe helt af sporet.
- I det øjeblik, debatterne bliver politiserede, altså at de bliver politisk relevante, og man begynder at diskutere politik, jamen så er der altså nogle, som meget, meget hurtigt radikaliserer sig, forklarer han.
- Der er altså nogle, der bruger de her netdebatter til måske at få afløb for nogle aggressioner.
Det første afsnit af 'Ti stille kvinde' sendes torsdag aften klokken 21.30 på DR2.