Det gik voldsomt for sig ved Brøndby Stadion i går, efter klubben tabte Superliga-guldet.
En gruppe Brøndby-tilhængere skabte uroligheder og angreb AGF-fans, da de var på vej ud fra Brøndby Stadion efter at have været tilbageholdt af politiet for beskyttelse.
27 voldsepisoder har Vestegnens Politi registreret, og tre personer er blevet anholdt. Politiet efterforsker nu episoderne, blandt andet ved hjælp af videoovervågning, og venter flere anholdelser i den nærmere fremtid.
- Mange er ikke blevet anholdt, fordi de har skjult sig. Det kræver lidt mere arbejde at finde ud af, hvem det er, vi skal retsforfølge for de konkrete sager, siger Tenna Wilbert, politiinspektør ved Københavns Vestegns Politi.
En af dem, der oplevede volden, er AGF-fan Sebastian Risbøl Jacobsen. Han var på stadion med sin far. Nogle timer efter at den aarhusianske klub har vundet over Brøndby, får de første gang lov at komme ud af stadion, så de kan komme hjem. Sebastian følger med strømmen i en sluse, som politiet laver.
Kort efter at folk er begyndt at bevæge sig frem, kommer en flok af AGF-fans, der allerede er gået ud, løbende helt panisk tilbage, fortæller han.
- Jeg kan ikke se, hvad der foregår, men pludselig ryger der glasflasker, ølflasker og rigtig mange romerlys imod os. Man kan ligesom se de her røde tændinger, der flyver om ørene på os. Jeg er selv ved at få en i hovedet, siger Sebastian Risbøl Jacobsen.
'Det var dybt ubehageligt'
Slusen bliver hurtigt lukket igen. Og fodboldfansene bliver bedt om at trække så langt tilbage, som de kan, for nu har politiet lukket tåregas ud for at forsøge at stoppe de vrede Brøndby-fans.
- Jeg panikkede en lille smule. Jeg kunne ikke se, hvad der kom imod os. Jeg fik billeder af, at vi var ved at blive stormet af nogen, der ville ind i vores område og overfalde os. Jeg synes, det var dybt ubehageligt, siger Sebastian Risbøl Jacobsen, der aldrig selv fik syn på dem, der kastede med tingene.
- Det virkede som et organiseret overfald, for det var rigtigt mange romerlys, der blev kastet ind. Det var ikke bare enkelte, men rigtig mange.
Sebastian fortæller, at der var mange børn på Brøndby Stadion. Mange på ti år eller yngre var derinde med deres fædre eller familier, vurderer AGF-fanen.
- Nogle af dem så rystede ud, siger han.
- Mange af AGF-tilhængerne var søde og henne og trøste dem. Men det kunne lige så godt være en otteårig, der fik en ølflaske i hovedet.
Sebastian Risbøl Jacobsen selv vil aldrig tage sit barn med til Brøndby Stadion, som han efter gårsdagens oplevelser ikke mener er et sikkert sted for børn.
Ham og hans far får omkring klokken 21.30 - mange timer efter kampen blev fløjtet af - lov til at forlade Brøndby stadion. Men det ville blive "på eget ansvar", var beskeden fra betjentene.
Så de "tager chancen" og bevæger sig ud mod deres bil, men er på vagt efter eventuelle vrede Brøndby-fans.
- Det er med nerverne helt uden på tøjet, det vil jeg godt indrømme. Det handler om at finde den helt rette grimasse i tilfælde af, at vi løber ind i nogen, som vil en noget ondt. Jeg havde følelsen af, at nogen kunne finde på at overfalde en, hvis man kiggede forkert på dem, siger Sebastian Risbøl Jacobsen.
Brøndby IF: 'Vi tager afstand fra de voldsomme episoder'
Politiet lagde sig imellem de vrede Brøndby-tilhængere og AGF-fansene på stadion, da voldsepisoderne udspillede sig. Politiet blev også selv udsat for angreb, fortæller politiinspektør Tenna Wilbert.
- Når de ikke kan få frustrationen ud mod dem, som de havde set sig, retter de den imod politiet. Det er bedre, for vi er gearet til at håndtere den. Men det er jo ikke omkostningsfrit. Og det er fuldstændigt uacceptabelt, siger hun og understreger, at politiet har en række velkendte værktøjer, som de tager i brug.
Det er langt fra første gang, at en gruppe af tilhængere af Brøndby skaber ballade efter en fodboldkamp, men politiet understreger, at det var en lille gruppe ud af de samlede fremmødte.
Fodboldklubben Brøndby IF har ikke ønsket at stille op til interview med DR. Men klubben skriver i et skriftligt svar om gårsdagens episode:
- Vi tager på det kraftigste afstand fra de voldsomme episoder der opstod efter gårsdagens kamp. Vi arbejder tæt sammen med politiet, både med at gennemgå og evaluere de uroligheder der fandt sted i går, hvor vi også hjælper politiet med at få identificeret de personer, der har forbrudt sig mod loven med henblik på at få dem straffet. Den slags opførsel hører ingen steder hjemme, hverken til en fodboldkamp eller i samfundet generelt.