Kokken Thomas Rode har sat stenalderkost på den danske mad-dagsorden. Men hvis man for alvor skal spise som stenaldermændene, skal man sætte Fido og naboen på menukortet.
Det skriver Frederiksborg Amts Avis.
Arkæologiske fund tyder på, at stenalderens jægere ikke gik af vejen for at spise en hund eller et menneske. Det fortæller leder af Vedbækfundene Anne Birgitte Gurlev.
- Man har fundet marvspaltede menneskeknogler og kranier med skalperingsmærker på bopladsen Dyrholmen ved Randers. Det har man tolket som, at man var kannibaler. Det er en tolkningsmulighed, jeg bestemt ikke vil udelukke, vurderer arkæologen.
Også rester af hunde bærer spor af, at de har været på middagsbordet hos stenaldermenneskene.
- Hunden var vagthund og jagthund, men den kunne også ende i kogekarret, siger Anne Birgitte Gurlev.
Når mad-bevidste danskere i dag sætter tænderne i stenalderkost skal føden bestå af kød, grøntsager, frugt og nødder. Men kød udgjorde kun en mindre del af stenaldermenneskenes mad.
- 75-80 procents af deres fødevalg var marin kost, altså mad, som de hentede i havet eller ved fjorden, siger Anne Birgitte Gurlev.