Portræt af Ulla Sandbæk (J)
Den 55-årige sognepræst Ulla Sandbæk kan med valget til EU-Parlamentet se frem til endnu en fem-årig periode i Bruxelles.
Første gang Ulla Sandbæk blev valgt ind i parlamentet i 1989, var det for Folkebevægelsen mod EF. Men med valget i 1994 havde Ulla Sandbæk skiftet parti og stillede op for Junibevægelsen. Her er hun blevet.
Hun er 100 pct. tilhænger af europæisk samarbejde - også et forpligende samarbejde. Men når der lægges op til stormagtsdrømme, er Ulla Sandbæk stået af. - Ikke alene er fælles økonomi, udenrigs- og sikkerhedspolitik og fælles grænser et urealistisk projekt. Det er også skadeligt projekt for verden som helhed, mener hun. Ifølge Ulla Sandbæk er det vigtigt, at EU-skeptikerne er repræsenteret i EU. For adgangen til information fås kun ved at være repræsenteret i parlamentet.
En af hendes mærkesager i det nye parlament bliver at få miljø- og udviklingsorganisationerne til at støtte tanken om dannelsen af en international forbrugerorganisation, så den politiske forbruger kan tage det ansvar, mange politikere fralægger sig.
Det er hendes erfaring efter 10 års politisk arbejde i parlamentet, at det politiske system arbejder meget trægt, og at internationale konventioner ofte ikke overholdes. - Derfor vil jeg gerne bruge nogle år af mit liv på at aktivere den politiske forbruger, siger Ulla Sandbæk. Derudover er hendes interesser i Bruxelles miljø og udviklingsarbejde, og hun er formand for intergruppen om befolkning, bæredygtig udvikling og reproduktiv sundhed.
Trods jobbet i Bruxelles har Ulla Sandbæk valgt at beholde 20 pct. af sit præstearbejde som sognepræst i Birkerød og Høsterkøb. Dels for stadig at stå til rådighed for sit sogn, dels fordi hun synes, at det er vigtigt, at en politiker bevarer kontakten med det helt almindelige liv - især når det politiske liv foregår langt fra Danmark.
Læs mere om Ulla Sandbæk |