Danske hitmagere er trætte af fordom: 'Nej, vi står ikke bare og piller ved en knap'

Duoen Zookeepers inviterede til svedigt basarms-inferno på Tinderbox.

Danske Zookeepers fyrede op for fredagsfesten på Tinderbox. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)

Troubadour Peter Sommer står på scenen og klimprer på sin guitar. Sommersolen bager ned fra himlen, mens de slatne festivalgæster slænger sig på græsset, langsomt får gnedet søvnen ud af øjnene og plejet tømmermændene.

Sådan startede andendagen på årets Tinderbox Festival – for nogle vel at mærke.

For mens der var dømt musikalsk hygge over eftermiddagskaffen for nogle festivalgæster, startede andre dagen med en ordentlig omgang basarms-ballade og dakkedak-eufori.

Et stykke fra festivalpladsen, gemt bag buske og træer, ligger nemlig ét af festivalens helt store trækplastre: Magicbox - en scene, der udelukkende spiller elektronisk musik – og gerne med ekstra drøn på bassen.

Ét af de navne, der fredag eftermiddag fyrede op for festen på Magicbox-scenen, var den danske producerduo Zookeepers, der lige nu hitter stort med singlen 'Can't Fall Asleep' i selskab med popdivaen Clara.

Hør hittet her, mens du læser videre:

De er selv svært begejstrede for Magicbox-konceptet, som de kalder den "klart fedeste dj-scene i hele Danmark".

- Det er en sindssygt fed mulighed for virkelig at smadre igennem. På Magicbox kommer folk for at holde en kæmpe fest, siger 21-årige William De Waal, der sammen med kompagnonen, 22-årige Søren Oliver Due, fredag spillede på Tinderbox for tredje gang.

Og selvom duoen allerede spillede klokken 17, blot få timer efter festivalpladsen åbnede for gæster, blev der ikke sparet på hverken basarm eller dansetrin hos publikum, da hitmagerne leverede deres hårdtslående dj-set.

- Det er som om, at når man går ind ad porten til Magicbox-området, så går du ind i en helt anden verden. Det er ligesom en festival inde i en festival. Dem, som går derned, de vil eddermame holde en fest, og publikum er bare så klar og på, siger Søren Oliver Due.

Mød nogle af de festivalgængere, der trodsede tømmermænd og den skarpe formiddagssol for at tage til bas-fest på Magicbox:

  • - Vi kommer fra Næstved, så vi kan godt lide sådan noget dakkedak her, lød det storgrinende fra 26-årige Asger Gerrild, der sammen med kammeraten Klemens Gyldendorf på 24 startede dagen ved Magicbox-scenen. - Det er her, festen er størst, så selvfølgelig skal vi herned. Der er en fed stemning, selvom der er lidt tomt lige nu. Måske fordi folk har tømmermænd? (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)
  • - Der er en ret magisk stemning hernede. Folk danser bare, og det er ligemeget, om du står og ter dig tosset. Der er frit lejde til at gøre, hvad du vil - og så er musikken bare herrefed, lød det fra Kristine Lund og Mathias Johansen, der begge er 23 år. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)
  • - Det er pissefedt hernede, for vi elsker sgu dakkedak. Festen er meget vildere her end oppe på pladsen. Vi var her i går, og dér gik det amok - og det er endnu varmere i dag, så folk er ekstra tørstige, så mon ikke det går endnu mere amok i dag?, lød det retorisk fra de feststemte veninder Malene Voigt og Dina Borgermann. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)
1 / 3

Smukt med en scene til den elektroniske musik

Siden starten i 2015 har den fynske festival haft et særligt stærkt fokus på den elektroniske musik, og i år er ingen undtagelse.

Udover et stjernespækket lineup på Magicbox-scenen af både danske og internationale dj's, har store EDM-navne som The Chainsmokers, Swedish House Mafia og Diplo også fundet vej til Fyn og festivalens store hovedscener.

Men selvom den elektroniske musik er rykket ind på hovedscenerne, så er drengene i Zookeepers begejstrede over, at EDM'en fortsat har sin helt egen scene i Magicbox.

- Det er virkelig smukt, synes jeg, for vi har sgu savnet sådan en scene i Danmark, siger Søren Oliver Due.

- Hvis du spiller på de store scener, kan der godt stå nogle i publikum, der ikke er vilde med EDM (Electronic Dance Music), og tænke: 'Hvad fanden er det her for noget larm?'. Men sådan er det ikke på Magicbox, der går folk bare amok.

Se publikum trodse træthed og tømmermænd, da Zookeepers optrådte på Tinderbox fredag:

  • Allerede tidligt på eftermidaggen blev der danset og væltet rundt ved Magicbox-scenen. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)
  • Hitduoen Zookeepers bag pulten på Magicbox-scenen. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)
  • Danske Zookeepers fyrede op for festen ved Magicbox fredag. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)
  • Der var masser af energi at spore hos de glade festivalgæster, selvom en del nok kæmpede med tømmermænd fra gårsdagens eskapader. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)
  • Magicbox-scenen har været fast inventar, siden Tinderbox Festival løb af stablen for første gang i 2015. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)
  • Der manglede ikke dansetrin ved Magicbox-scenen. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)
  • Publikum gik amok da danske Zookeepers optrådte fredag eftermiddag. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)
1 / 7

Dj's står ikke bare og trykker på en knap

Men selvom de gæster, der finder vej til Magicbox-scenen, ofte er klar på fest og ballade, så er det stadig vigtigt, at dj's på scenen også formår at holde festen kørende, mener Zookeepers.

- Vi gør meget ud af at være til stede og snakke til publikum. Der er ikke noget kedeligere end at se en dj, der bare står og glor ned i pulten, så det er vigtigt for os at vise, at vi også har det skide sjovt på scenen, siger Søren Oliver Due.

Og netop én af de fordomme, man ofte hører om dj's, der giver koncerter, er, at de bare står på scenen og piller ved nogle knapper, og at det hele bare er 'playback' - men den holder ikke, siger de danske hitmagere.

- Den hører vi tit, men det er meget forsimplet at sige, at vi bare står at trykker på en knap. Når vi står og piller ved pulten, så står vi faktisk med hørebøffer på og forbereder det næste nummer og sørger for at mixe det, så det hele passer sammen. Men fordi publikum jo ikke kan høre, hvad der sker, når vi trykker på knapperne, så tror de bare, at vi spiller 'playback', men den holder altså ikke, slår William De Waal fast.