(Foto: © Andreas Bro, DR)

Deres koncerter er lige til grænsen: 'Det må ikke være voldeligt eller ubehageligt, men det skal være deropad'

Duoen Farveblind er kendt for vilde live-optrædener, hvor stemningen når kogepunktet.

Koncerten er næsten slut, og på scenen sidder Magnus Pilgaard Grønnebæk på knæ og hamrer sin tamburin flere gange ned i gulvet, så det er meget lidt sandsynligt, at den vil kunne bruges til fremtidige optrædener.

15 sekunder tidligere har han været nede blandt publikum som centrum i en kæmpe moshpit, hvor svedige og dansende kroppe hamrede mod hinanden.

Magnus Pilgaard Grønnebæk er den ene halvdel af den elektroniske producerduo Farveblind, der også består af Jens Mouritzen.

Og de er kendte for deres vilde live-optrædener.

- Vi spillede vores første koncert tre uger efter, vi havde besluttet os for at lave musik sammen, så der har altid været fokus på live-delen. Det betød så også, at det var noget lort i starten, men så er vi blevet bedre og bedre på de fire år, vi har gjort det her, siger 24-årige Magnus Pilgaard Grønnebæk fra Farveblind, som fredag aften optrådte på Spot Festival i Aarhus.

Lyt til nummeret 'Bad' herunder:

Det er vigtigt for de to medlemmer i Farveblind, at publikum mærker dem fra første nummer, for deres mission er nemlig ikke at skabe en fest, men at være festen.

Og så må det godt gå ret vildt for sig. Da de optrådte på Spot Festival for to år siden, stak det for eksempel helt af.

- Stagemanageren sagde under koncerten, at hvis det blev vildere, blev de nødt til at slukke og trække stikket til strømmen, siger 24-årige Jens Mouritzen, mens Magnus Pilgaard Grønnebæk afslører, at de gjorde præcis det modsatte:

- Og så blev vi jo nødt til at skrue mere op. Det er de fedeste oplevelser, når det er så intenst, at det er lige til grænsen. Selvfølgelig må det ikke blive voldeligt eller ubehageligt for publikum, men det skal være deropad.

Bedre live end på pladen

Selvom der er en kæmpe hype omkring koncerter med Farveblind, hvilket man ikke er i tvivl om, når man deltager i duoens koncerter og hører Spot-gængere tale om dem i begejstrede gloser, svømmer duoen ikke i massive mængder af aflytninger på en streamingtjeneste som Spotify.

Men det er der måske en grund til.

- Vi er pisse gode live. Og så kan det godt være, at folk synes, det er noget lortemusik, vi laver, og det kan jeg godt forstå, men de skal ikke kunne sætte en finger på live-delen, siger Magnus Pilgaard Grønnebæk med et grin.

- Ej, vi har i lang tid været bedre live end på pladen, men vi har haft trukket stikket lidt på koncerterne og arbejdet på at udligne de to ting.

Herunder kan du være en flue på væggen før, under og efter Farveblinds koncert til Spot Festival.

  • Det er få minutter før, Farveblind skal på scenen, og de drikker øl, hører musik og danser. - Vi skal gerne tage ti armbøjninger, inden vi går på scenen, men det sker aldrig. De få gange, det er sket, er vi knækket bagefter. Men vi skal altid lige have armene over hovedet og stå i urmenneskepositioner, fordi det skulle give mere energi, siger Magnus Pilgaard Grønnebæk (i midten). (Foto: © Andreas Bro, DR)
    1 / 10
  • Farveblind har en skærmproduktion med til koncerten, og selvom den ser imponerende ud, har de endnu større ambitioner for fremtiden. - Vi er desværre begyndt at kigge på andre musikere, der har større og dyrere produktioner til koncerter, men det har vi slet ikke råd til, så det er lidt usundt, siger Magnus Pilgaard Grønnebæk. - Vi har kun råd til at få farvet hår, tilføjer Jens Mouritzen. (Foto: © Andreas Bro, DR)
    2 / 10
  • Anders Arendt er med på bas, når Farveblind spiller live. Han kommer fra en punk-baggrund, og netop den tilføjelse er med til at gøre koncerterne endnu federe, mener de to andre. (Foto: © Andreas Bro, DR)
    3 / 10
  • Jens Mouritzen spiller trommer i Farveblind. Duoen synger ikke selv på numrene, men samarbejder ofte med udenlandske artister. - Det er en lang og hård proces at kontakte musikere fra andre lande. Du skriver måske 100 mails, du får ti svar, og ni af dem er et nej, fortæller Jens Mouritzen. (Foto: © Andreas Bro, DR)
    4 / 10
  • Der er et stort fremmøde af danske fans til Farveblinds koncert på Spot Festival, men duoen har også et særligt kig på udlandet. - Det er gået op for os, at hvis vi skal fortsætte med den her slags musik, så bliver vi nødt til at ekspandere til udlandet, for der er scenen for vores slags musik væsentligt større, siger Magnus Pilgaard Grønnebæk. Farveblind har blandt andet optrådt i Kina, Thailand og mange forskellige steder i Europa. (Foto: © Andreas Bro, DR)
    5 / 10
  • Under koncerten går Magnus Pilgaard Grønnebæk ned blandt publikum, hvor han får alle til at sætte sig ned. Det hele ender i en kæmpe moshpit, og Magnus taber sin mikrofon, der bagefter må hales op på scenen via ledningen. (Foto: © Andreas Bro, DR)
    6 / 10
  • Koncerten er ved at nærme sig sin afslutning, og både publikum og Farveblind er på kogepunktet. På scenen hamrer Magnus Pilgaard Grønnebæk sin tamburin ned i gulvet flere gange. - Vi har før prøvet at være syge eller ikke at have det ret godt, når vi skulle optræde, men det går ikke. Vores musik kræver, at vi er i det 100 procent, siger Magnus Pilgaard Grønnebæk. (Foto: © Andreas Bro, DR)
    7 / 10
  • De tre musikere på scenen takker publikum efter koncerten, der varede 35 minutter. - Vi vil gerne efterlade publikum med lyst til mere, siger Jens Mouritzen. (Foto: © Andreas Bro, DR)
    8 / 10
  • Farveblind er enige om, at det er den bedste koncert, de hidtil har spillet. Efter showet krammer de hinanden. (Foto: © Andreas Bro, DR)
    9 / 10
  • Efter koncerten er det tid til en cigaret, og en ven viser Farveblind de billeder og videoer, publikum har postet på Instagram fra showet. (Foto: © Andreas Bro, DR)
    10 / 10