(Foto: © Hedda Rysstad, DR)
(Foto: © Hedda Rysstad, DR)

Dansk trio har succes med overraskende hit: 'Det havde vi sgu ikke lige regnet med'

Marshall Cecil har - noget overraskende, mener de selv - hittet med nummeret 'Soliloquy (Wouldn't Feel Alone)'.

Har frekvensen på transisterradioen (jo, sådan én har alle da) for nyligt været indstillet på P3, så er der gode chancer for, at tonerne af Marshall Cecil har sneget sig ind i dine øregange.

I slutningen af året blev den danske trio nemlig udnævnt som 'P3's Uundgåelige' med singlen 'Soliloquy (Wouldn't Feel Alone)', som siden er blevet spillet heftigt på kanalen og også blevet fremført live i radioen.

Hør - eller genhør - 'Soliloquy (Wouldn't Feel Alone)' her, mens du læser videre:

Samtidig blev det en tyvstart på et 2020, som for Marshall Cecil både byder på et debutalbum, store koncerter og - forhåbentlig - det helt store gennembrud.

Noget, som forsanger Daniel Abraham, trommeslager Sebastian Fibiger og producer Sophus August Tuxen alle ser frem mod.

Vi besøgte gruppen i deres studie på Nørrebro i København til en snak om overraskelser, rørende fanbeskeder, og hvordan det egentlig føles at blive udnævnt til nogen, man "bør holde øje med".

  • Drengene flyttede ind i deres studie på Nørrebro for omkring halvanden måned siden, og rundt omkring i studiet flyder det stadig med forskelligt musikgear. - Vi er ikke rigtig faldet på plads endnu, så her roder lidt, siger Sophus August Tuxen (tv.), der spiller keyboard og producerer gruppens sange. Rundt omkring ligger der også dimser og dutter fra studiets store, rødvinsfarvede mixerpult. - Dem, vi deler studiet med, er gået i gang med at rense pulten, så de har skilt den ad. Den plejede faktisk at stå i Ungdomshuset tilbage i 90'erne, så den er lidt støvet. Det er i hvert fald, hvad vi er blevet fortalt, griner han. (Foto: © Hedda Rysstad, DR)
    1 / 11
  • Men bandet er undskyldt, for lige nu bruger de størstedelen af deres tid på at færdiggøre deres kommende debutalbum. Og der er noget at leve op til, for i december blev førstesinglen 'Soliloquy (Wouldn't Feel Alone)' udråbt som 'P3's Uundgåelige’. Et æresmærke, der kom noget bag på bandets tre medlemmer. - Det havde vi sgu ikke lige regnet med, fortæller Sophus August Tuxen om kåringen. - Vi var meget overraskede - positivt overraskede! Det er på mange måder en sang, der ikke lægger sig op af de traditionelle popformler, så det lå måske ikke lige til højrebenet, tilføjer trommeslager Sebastian Fibiger. Her er det forsanger Daniel Abraham foran mikrofonen. (Foto: © Hedda Rysstad, DR)
    2 / 11
  • Netop fordi sangen ikke er skåret som et klassisk radiohit, er nummerets succes kommet lidt bag på bandet selv, forklarer Sebastian Fibiger, der her ses i midten. - 'Soliloquy' har det her rapstykke halvt inde i sangen, som tager over og bare bliver vildere og vildere. På en måde er sangen lidt som en bjergetape, der skal bestiges, siger han om nummeret, der flittigt er blevet spillet på P3. Men for Marshall Cecil har det været en stor blåstempling at få så meget opmærksomhed fra radiokanalen. - Vi laver primært musik for vores fans og vores egen skyld, men det er jo vildt dejligt, at den også har fået et bredere appel gennem P3. Det har været en bekræftelse af, at vi har fat i noget rigtigt, forklarer Daniel Abraham. (Foto: © Hedda Rysstad, DR)
    3 / 11
  • De første frø til Marshall Cecil blev sået, da Daniel Abraham og Sophus August Tuxen mødte hinanden til en fest for nogle år siden. De to faldt i snak og endte med at bruge det meste af aftenen på at tale om musik. Et halvt år senere sendte den ene en sms til den anden, og sød musik opstod - bogstaveligt talt ,- da de to begyndte at lave musik sammen. Senere joinede Sebastian Fibiger, som Sophus August Tuxen tidligere havde spillet musik med, trioen, og i sommeren 2016 var grundstenen til Marshall Cecil lagt. - Vi er en ret god taburet, hvis man kan sige det. Vi er tre ben, der alle tre har nogle forskellige evner og temperamenter, som komplementerer hinanden virkelig godt, siger forsanger Daniel Abraham om trioens dynamik. (Foto: © Hedda Rysstad, DR)
    4 / 11
  • Idéen til navnet Marshall Cecil kom gruppens forsanger Daniel Abraham med. - Jeg havde længe gået og brygget på, at jeg gerne ville lave et projekt, der hed Marshall Cecil. Det var dét navn, mine forældre gerne ville have haft, jeg skulle have heddet, så det navn betyder meget for mig. Jeg har altid haft en vision om, at jeg skulle spille musik under dén fane en dag, siger han. Han er i øvrigt vokset op på Nørrebro, blot få meter fra gruppens studie. (Foto: © Hedda Rysstad, DR)
    5 / 11
  • Med udgivelsen af 'Soliloquy (Wouldn't Feel Alone)' har Marshall Cecil kunnet mærke, at mange flere har fået øjnene op for dem og deres musik. - Vi kan helt klart mærke, at der er sket noget. Vi er blevet overvældet med positive reaktioner fra folk, der har skrevet til os og fortalt, hvad vores sange betyder for dem, siger Sebastian Fibiger (th.). - Det er jo det største kompliment i verden, når man kan mærke, at ens musik resonerer hos folk, og at sangene betyder noget for dem, tilføjer han. Særligt én besked gjorde særligt indtryk hos forsanger Daniel Abraham. - Der var en kvinde, der skrev til os, at vi med 'Soliloquy' beskrev en følelse, som hun havde gået rundt med hele sit liv, men aldrig havde kunnet sætte ord på. Det var ret rørende at læse, siger han. (Foto: © Hedda Rysstad, DR)
    6 / 11
  • - Vi kan også mærke, at musikken er kommet ud af København. Det er fedt at mærke, at vi ikke kun rammer én lille gruppe, men taler til mange forskellige mennesker i alle aldre og i hele landet, siger Sophus August Tuxen (tv.), og Daniel Abraham tilføjer: - Det er ret vigtigt for os, at det her musik ikke bare bliver noget niche-musik, som nogle få københavnere kan sidde og lytte til. Vi vil gerne have det ud til alle dele af Danmark. Og resten af verden for den sags skyld. (Foto: © Hedda Rysstad, DR)
    7 / 11
  • Og netop landene udenfor Danmarks grænser har Marshall Cecil allerede et vågent blik på. Derfor arbejder gruppen intensivt på også at få deres musik til at leve i udlandet. - Grundlæggende vil vi gerne nå så mange mennesker som overhovedet muligt, og det handler jo både om musik, men også om business. Vi skal finde en måde, hvor vi kan komme så bredt ud som overhovedet muligt, men stadig holde fast i vores stil og den måde, vi laver musik på, siger Daniel Abraham. (Foto: © Hedda Rysstad, DR)
    8 / 11
  • Den drøm håber Marshall Cecil at komme tættere på, når de senere i år udgiver deres debutalbum, som de har arbejdet på i flere år. Daniel Abraham fortæller, at gruppen glæder sig til at kunne lukke pladen og det første kapitel i Marshall Cecils historie. - Det er en ret narcissistisk proces at lave en plade som sangskriver, fordi du hele tiden kigger ind i dig selv. Du vurderer hele tiden. Er det nu godt nok, det her? Er det ægte 'Marshall Cecil', det her? Det kan være rigtig irriterende nogle gange. Det er både en velsignelse, at man er i stand til at kigge indad på den måde, men det kan også være en forbandelse, siger han. (Foto: © Hedda Rysstad, DR)
    9 / 11
  • - Det bliver spændende, hvordan folk tager imod det, siger Sophus August Tuxen og fortsætter: - Vi er jo altid lidt foran inden i vores egen maskine, og de her sange blev skabt for længe siden, så det er på tide, at de kommer ud og får et liv uden for vores lille studie. (Foto: © Hedda Rysstad, DR)
    10 / 11
  • Med et debutalbum på trappen, en headliner-koncert på det københavnske spillested Vega og - forhåbentlig - en række festivaloptrædener i kalenderen tegner 2020 til at blive et godt år for Marshall Cecil. Men hvordan har gruppen det selv med profetien om, at de er værd at holde ekstra øje med i det kommende år? Ganske godt. - Det er jo noget, vi selv har gået og tænkt, så det er dejligt at se, at der er andre, der også er med på vognen. Og vi skal nok leve op til det, slår Daniel Abraham fast med et grin. (Foto: © Hedda Rysstad, DR)
    11 / 11