Dansk hitgruppe bliver spillet konstant: 'Det er absurd, vi ikke ved, hvordan vores fans ser ud'

Jung får afspilninger i stor stil, men med 22 aflyste festivaljob venter de stadig på at spille live for deres fans.

(© Philip Temple Grafik: Christian Ellegaard)

- Det er jo en helt ny verden for os.

Sådan lød det, da vi sidste gang mødte Jung i deres lille øvelokale i en kælder på Nørrebro i København. Bandet var blevet udvalgt til at medvirke i en artikelserie med overskriften 'Dem skal du holde øje med i 2020', og interviewet den kolde januardag var intet mindre end Jungs første interview nogensinde.

Og lad os da bare slå fast det med det samme: Ja, de var værd at holde øje med.

Siden er det nemlig kun gået én vej for bandet, der med hits som 'Blitz, baby', 'Hun kommer tilbage' og debutsinglen 'Jeg skal nok vente' har cementeret sig som ét af tidens mest hypede og lovende nye navne på den danske musikscene.

Et ry, som de fik sat en stor, tyk streg under, da de i marts – alt imens mange danskere nok var mest optaget af at spritte hænder og hamstre toiletpapir – udgav deres debutalbum 'Blitz'.

Hør 'Blitz, baby' her, mens du læser videre:

Pladen blev mødt af store roser, blandt andet hos musikmediet Gaffa, der kvitterede med seks stjerner og kaldte debutskiven for "et perfekt afstemt værk, der kandiderer til at blive det bedste dansksprogede popalbum i 2020".

Forsanger Jonas Jung, der sammen med Michael Hovmand på keyboard og Sigurd Boesen på guitar udgør hittrioen, kalder selv modtagelsen af debutpladen for "virkelig skøn", men indrømmer samtidig, at gruppen var meget spændt på, hvordan folk ville tage imod de nye sange på pladen.

- Vi havde jo udgivet et par singler, som vi vidste, folk kunne lide, men det var fandeme nervepirrende at udgive et helt album, hvor vi kom mere ud i afkrogene af vores lyd. Derfor har det virkelig været en stor glæde at se, at folk har taget så godt imod de nye sange, og at de har fået deres eget liv, siger Jonas Jung.

'Nu skal vi fandeme ud og bevise, at vi ikke bare er en radioting'

Med den flotte modtagelse af debutalbummet in mente kommer det måske heller ikke som den største overraskelse, at Jung var på plakaten til en lang række af sommerens nu aflyste musikfestivaler.

22 af slagsen for at være præcis.

- Vi havde lidt lugtet lunten, men det var jo virkelig sur røv, da de blev aflyst, siger Jonas Jung, der denne sommer blandt andet kunne have set frem til at spille på festivaler som Smukfest, Tinderbox, Northside og Roskilde Festival.

- Vi har aldrig spillet en festivalsommer før, og måske er det fint, for så ved vi ikke, hvad vi går glip af. Vi har prøvet at sige: "Nå, sådan er det", men det er klart, det har da stukket lidt, når man har siddet derhjemme og vidst, at nu var vi gået på scenen på Roskilde for eksempel.

Ud over at gruppen ikke får lov til at spille de nye sange live, så ærgrer Jonas Jung sig særligt over, at de ikke får mulighed for at vise deres værd som band foran et livepublikum.

- Vi tænkte lidt: "Nu skal vi fandeme ud og bevise, at vi ikke bare er en radioting. At vi kan gøre det mindst lige så godt live". Én ting er at høre en cd, men det er noget helt andet at se og høre musikken blive fremført live. Det er dér, man virkelig connecter med musikken, så vi havde glædet os til at få bygget den dimension oven på den succes, vi allerede har opnået, forklarer Jonas Jung.

Se Jung optræde med 'Jeg skal nok vente' i 'Musiksommer på P3' herunder, inden du læser videre:

Festivalsommer skulle give kilometer i benene

Selvom Jung hitter stort, så er bandet, der blev dannet for tre år siden, stadig relativt uprøvet, når det kommer til at spille live. Ja, indtil videre har de faktisk blot spillet to koncerter i eget navn.

Derfor så Jung også den tætpakkede sommerkalender som en god mulighed for at få lidt hår på brystet, når det kommer til netop dén disciplin, forklarer Jonas Jung.

- Vi havde virkelig glædet os til at få spillet en masse og blive bedre og bedre. Mange af de koncerter, vi skulle have spillet i år, lå måske på sådan nogle lidt skæve tidspunkter. Du ved, en torsdag klokken 14 er måske ikke verdens fedeste tidspunkt, men det havde været en god mulighed for os til at få nogle kilometer i benene – og så kunne vi bygge videre på det til næste år, når vi måske skulle spille på nogle endnu bedre tidspunkter, forklarer Jonas Jung, inden Michael Hovmand tilføjer:

- Og så havde vi glædet os rigtig meget til at møde de folk, der lytter til vores musik. Det er jo absurd at kunne se på Spotify, at der er mere end 100.000, der lytter til vores musik hver måned, når vi ikke aner, hvem de er, eller hvordan de ser ud.

Jung består af Michael Hovmand (tv.), Jonas Jung og Sigurd Boesen (th.). Mens andre har brugt forårets coronaisolation på at slappe af, har Jung brugt det meste af tiden på at være i øvelokalet og promovere deres debutalbum, der udkom bare få uger efter, Mette Frederiksen lukkede store dele af Danmark ned. (Foto: © Petra Kleis)

Sløret for den mystiske fanbase blev dog løftet en smule, da Jung for nylig spillede en intimkoncert - ja, det var rigtigt nok bandets anden koncert nogensinde - for 250 heldige fans i Royal Arena i København.

Pianist Michael Hovmand kalder mødet med fansene for "fuldstændig vidunderligt", selvom det også var en noget speciel oplevelse at være centrum for den slags opmærksomhed.

- Jeg tror, der var folk, der stod i kø i halvanden time for at få taget et billede med os. Det er lidt underligt, når man bare har tusset rundt i øvelokalet i to år, og så står der pludselig nogen, der vil købe en t-shirt med dit fjæs på eller har broderet vores bandnavn ind i en bøllehat. Det er fedt, men også lidt syret, siger Michael Hovmand.

Selvom Jung nok må vente til næste sommer, før de får taget hul på festivaldebuten, så får bandet allerede afløb for deres hang til at spille live, når de til december skal spille to koncerter på spillestedet Vega i København.