For 20 år siden ville ingen udgive fræk fløjtesang - det fik DJ Aligator dem til at fortryde

DJ Aligator fik idéen til kæmpehittet 'The Whistle Song' fra en gruppe Brøndby-fans på et provinsdiskotek.

(Foto: © Christiankrog.dk, Christiankrog.dk)

- Sig hej til tinnitus!, råber DJ Aligator fra sin dj-pult, mens hans hypeman kaster dommerfløjter ud til publikum.

Folk bliver ellevilde. Det er tydeligt at mærke, at det er præcis det her, publikum har ventet på, når DJ Aligator endelig råber de gyldne ord:

- Blow my whistle baby!

Og publikum puster i fløjterne, til lungerne er tomme og trommehinderne totalt overbelastede.

For selvom det nu er 20 år siden, at DJ Aligator toppede den danske hitliste med 'The Whistle Song', er det stadig det nummer, publikum helst vil høre, når den nu 45-årige dancemusiker er ude at spille.

Når DJ Aligator tager ud at spille, er han iført solbriller med LED-lys og cykelhandsker, der skyder med grønne laserstråler. (Foto: © PYMCA)

Men på trods af, at vi er mange, der stadig elsker 'The Whistle Song', har DJ Aligator, som i civil går under navnet Aliasghar Movasat, faktisk et anstrengt forhold til det hit, der sikrede ham verdensomspændende succes.

- Jeg er meget træt af det. Du skal tænke på, at jeg allerede havde hørt det flere 1.000 gange i studiet, inden det overhovedet blev udgivet. Og nu har jeg optrådt med det i 20 år, siger DJ Aligator.

'The Whistle Song' gik hen og solgte fire gange platin og blev den bedst sælgende single i Danmark i år 2000 med næsten 50.000 solgte eksemplarer, ligesom nummeret også blev et hit i udlandet.

Så skulle man tro, at pladeselskaberne stod i kø for at udgive nummeret. Men det gjorde de ikke. Tværtimod.

Men mere om det senere... For historien om 'The Whistle Song' starter slet ikke på noget pladeselskabskontor. Den starter derimod på det nu hedengangne diskotek Picadilly i Hillerød.

Lyt, og fløjt med til 'The Whistle Song', her:

Inspireret af Brøndby-fans

På Picadilly stod DJ Aligator for at sætte gang i dansegulvet i weekenderne, og en aften kom en flok unge Brøndby-fans ind på diskoteket. De havde været til fodboldkamp, så de var klædt i fodboldtrøjer og havde dommerfløjter hængende om halsen.

Mændene indtog dansegulvet - og lydbilledet. For uanset hvad DJ Aligator spillede, fløjtede de med i deres dommerfløjter.

"Hold kæft, hvor det lort larmer", tænkte DJ Aligator irriteret.

Men så fik han den idé, der senere skulle gøre ham berømt.

- Pludselig tænkte jeg så: "Hvor kunne det egentlig være grineren at lave et nummer med en dommerfløjte".

Så han gik i studiet og lavede en rå udgave af 'The Whistle Song'. Da Picadilly slog dørene op for festglade Hillerødborgere den efterfølgende weekend, skulle nummeret stå sin prøve.

DJ Aligator havde allerede produceret musik for andre kunstnere, da han slog igennem med 'The Whistle Song'. (Foto: © NILS MEILVANG, Scanpix)

- Hver gang jeg spillede det, havde jeg et proppet dansegulv. Og folk kom tit op og ønskede det. "Kan du ikke spille det der nummer med de der fløjter", husker DJ Aligator tilbage.

Han fornemmede, at han var på sporet af et hit, så han byttede det svedige dansegulv ud med kontorlokaler hos samtlige store pladeselskaber med håbet om, at de ville udgive nummeret.

- Alle sagde nej. De mente, at det var for gammeldags, for frækt, og at det aldrig ville blive spillet i radioen, siger DJ Aligator.

Så DJ Aligator tog sagen i egen hånd, satte sig ned og brændte nummeret ned på omkring 200 cd'er. Skiverne uddelte han så til alle de dj's, han kendte, og bad dem spille fløjtesangen på diskotekerne. Når weekenden var ovre, skulle de vende tilbage med en temperaturmåling på, om nummeret kunne sætte blus under dansegulvene.

- Om mandagen ringede alle tilbage og sagde: "Det var for sindssygt. Folk gik fuldstændig amok til det", husker DJ Aligator.

Regnskabets time

Kollegernes feedback gav den unge dj blod på tanden. "Nu giver jeg det lige en sidste chance", tænkte han.

Han var kommet i tanke om, at der var et selskab, han ikke havde prøvet lykken hos. Det hed Flex Records og havde på det tidspunkt dj-pioneren Kenneth Bager i spidsen og hotte kunstnere som Cartoons og Infernal i folden.

- Kenneth sagde: "Fint', jeg kommer forbi og hører det". Kenneth er jyde, så du kan ikke se på ham, om han synes, det er fedt. Hele nummeret stod han bare og kiggede uden den mindste følelse i ansigtet. Jeg tænkte: "Shit, han synes sikkert, det er noget lort".

- Da nummeret var færdigt, kiggede han på mig og sagde: "Ali, hvad skal jeg sige? Det er et kæmpe hit. Det er et kæmpe hit, det der!", fortæller DJ Aligator.

Så 'The Whistle Song' blev langt om længe udgivet. Nummeret strøg straks ind på førstepladsen på den danske hitliste, hvor det regerede i otte uger – fra 11. marts til den 5. maj år 2000.

Lynhurtige briller og et skarpt, millimetertyndt skæg blev nogle af DJ Aligators kendetegn. (© PR-Foto)

Da DJ Aligator senere samme år udgav sit debutalbum, besluttede han at give en stikpille til de pladeselskaber, som havde nægtet at udgive 'The Whistle Song'.

Derfor gav han albummet titlen 'Payback Time'.

- Det vildeste var, at jeg fik at vide fra insidere, at en medarbejder på et af de allerstørste pladeselskaber senere blev fyret, fordi han havde sagt nej til at signe mig. Det var virkelig regnskabets time, siger DJ Aligator med et grin.

DJ Aligator fotograferet i sit studie. Glasbordplade og indendørs rygning giver os et prej om, at vi er i starten af 00'erne - mere præcist år 2002. (Foto: © NILS MEILVANG, Scanpix)

International succes

To år efter gennembruddet i Danmark strøg 'The Whistle Song' ind på den britiske hitliste. Her opnåede den en femteplads, hvilket gav DJ Aligator en billet til at optræde på det populære britiske tv-show 'Top of the Pops'.

- Pludselig var vi i London inde på BBC. Så kom Britney Spears lige forbi, og Pink stod og dansede ved baren. Pludselig stod vi og optrådte, og det næste øjeblik vågnede jeg op i min seng i Valby. Det hele gik så stærkt og føltes fuldstændig som en drøm.

Men DJ Aligators store succes med 'The Whistle Song' skulle også vise sig at blive en stor forbandelse for ham. I kølvandet på succesen forsøgte han at lave singler med samme hitpotentiale som den frække fløjtesang, men det var en svær opgave – og et stort pres.

I 2005 udgav han albummet 'Music Is My Language', som Gaffa mente var "domineret af tandløs mainstream-trance" i en to-stjernet anmeldelse. Og i 2009 udgav han albummet 'Kiss My B-ass', der ifølge DJ Aligator selv "rykkede nogenlunde, men ikke så meget".

- Jeg kom ned i sådan et lille, sort hul, hvor jeg ikke troede, jeg kunne levere mere. Idéerne kom ikke til mig, og jeg var sådan: "Shit, var det bare det?".

- Vi havde lavet det vildeste show til i år - netop fordi 'The Whistle Song' har 20 års jubilæum. Men så kom denne her coronavirus, siger DJ Aligator, der håber, at showet istedet kan blive til noget næste år. Billedet her et arkivfoto fra år 2002. (Foto: © Jacob Schou Nielsen, Scanpix)

Faktisk var DJ Aligator tæt på helt at droppe musikken, men i stedet tog dance-ikonet en pause fra at skrive ny musik. I erkendelse af, at han måske var faldet ud af trit med tidsånden, satte han sig for at studere hitlisterne og tidsånden for festmusik.

Og den research ser ud til at have givet pote for 00'er-ikonet.

- Efter jeg har opdateret mig, studeret musikken og set, hvad de unge rykker til nu om dage, synes jeg, det går rigtig godt. Min seneste single 'Follow Me!' rykker helt vildt i østlandene, siger DJ Aligator, som i dag stadig har stor succes i lande som Rusland og Ukraine.

Lyt til 'Follow Me!" her:

Selvom han stadig håber på igen at få et hit i samme størrelsesorden som 'The Whistle Song', er det ikke længere et mål i sig selv. Og selvom han fra tid til anden kan være godt træt af fløjtesangen, når han for 117. gang spiller nummeret foran et feststemt publikum med dommerfløjter i munden, føler han sig stadig taknemmelig for sangen.

- Det nummer har gjort mig til det, jeg er i dag, og det har bragt mig ud i alle verdenshjørner. Så jeg er super taknemmelig for det. Folk kommer og fortæller mig, at de har hørt det i deres barndom og har haft de bedste tider i deres liv til det nummer. Og det er det, der betyder allermest for mig som kunstner. Fuck salget og fuck hitlisterne.

DJ Aligator lægger ikke skjul på, at han savner år 2000. Tingene var mere simple, og konkurrencen var ikke lige så hård, forklarer han. (Foto: © Christiankrog.dk)