Tyrkisk linsesuppe

Varm, vegetarisk og velsmagende vintersuppe virker hver gang. Den passer sig selv i gryden det meste af tiden, og så kan du selv justere på mængden og udvalget af krydderier, så den passer lige til dine smagsløg. Nogle vælger at blende den inden servering, men hvis du gerne vil have lidt at tykke i, fungerer suppen også skønt uden blending.

Du kan med fordel servere suppen i en fin skål og pynte med lidt creme fraiche og persille, der giver en flot kontrast til den rødlige suppe. (Foto: © Nanna Nørby Hansen DR, DR)

Tidsmængde: 1 time, 15 min Mængde: 4 pers.

Ingredienser

  • 3-4 løg

  • 2-3 fed hvidløg

  • 1,5 dl røde linser

  • 3 spsk. tomatpuré

  • 3-5 kartofler i tern (alt efter størrelsen)

  • 3-4 gulerødder i skiver (alt efter størrelsen)

  • 1/2 tsk. stærk karry (eller almindelig)

  • 1 tsk. paprika

  • 1 tsk. tørret timian (kan udelades)

  • 1/2 dl olie at stege i

  • 1-2 tsk. salt og peber

  • 1,5 dl vand (måske mere, alt efter den ønskede tykkelse på suppen)

  • Bouillonterninger, der svarer til mængden af vand

TOPPINGS

  • Evt. en klat cremefraiche til hver

  • Evt. et drys hakket persille

Fremgangsmåde

Linserne skylles godt.

Svits karry i olie løg og hvidløg i cirka 2 minutter.

Tilsæt linserne og tomatpuré og svits det i cirka 2 minutter.

Tilsæt alle krydderierne, svits lidt.

Tilsæt kartofler og gulerødder, svits lidt.

Tilsæt vand (1,5 l)og bouillon. Juster eventuelt væskemængden løbende og tilsæt mere vand alt efter den ønskede tykkelse på suppen.

Kog suppen op og skum af - herefter simre suppen i cirka 45 minutter.

Kan spises, som den er, men her hos os blender vi den altid.

Skal skummes af igen efter at være blevet blendet.

Top evt. med cremefraiche og hakket persille.