Tidsmængde: 1 time, 15 min Mængde: 4 pers.
Ingredienser
- •
3-4 løg
- •
2-3 fed hvidløg
- •
1,5 dl røde linser
- •
3 spsk. tomatpuré
- •
3-5 kartofler i tern (alt efter størrelsen)
- •
3-4 gulerødder i skiver (alt efter størrelsen)
- •
1/2 tsk. stærk karry (eller almindelig)
- •
1 tsk. paprika
- •
1 tsk. tørret timian (kan udelades)
- •
1/2 dl olie at stege i
- •
1-2 tsk. salt og peber
- •
1,5 dl vand (måske mere, alt efter den ønskede tykkelse på suppen)
- •
Bouillonterninger, der svarer til mængden af vand
TOPPINGS
- •
Evt. en klat cremefraiche til hver
- •
Evt. et drys hakket persille
Fremgangsmåde
Linserne skylles godt.
Svits karry i olie løg og hvidløg i cirka 2 minutter.
Tilsæt linserne og tomatpuré og svits det i cirka 2 minutter.
Tilsæt alle krydderierne, svits lidt.
Tilsæt kartofler og gulerødder, svits lidt.
Tilsæt vand (1,5 l)og bouillon. Juster eventuelt væskemængden løbende og tilsæt mere vand alt efter den ønskede tykkelse på suppen.
Kog suppen op og skum af - herefter simre suppen i cirka 45 minutter.
Kan spises, som den er, men her hos os blender vi den altid.
Skal skummes af igen efter at være blevet blendet.
Top evt. med cremefraiche og hakket persille.