Tempura

I programmet 'grease' laver brødrene price tempura stegte grøntsager, en lækker måde at servere grøntsager på, og det er dejlig nemt og hurtig at fremstille.

Tidsmængde: 20 min Mængde: 4 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 8 stk. æggehvider

  • 0,5 dl risvin

  • 150 g mel

  • 2,5 dl vand

  • 50 g rismel

TEMPURADIP

  • 2 tsk. riseddike

  • 2 tsk. risvin (kan udelades og erstattes med riseddike)

  • 2 tsk. sukker

  • 2 tsk. revet ingefær

  • 1 tsk. revet hvidløg

  • 4 tsk. soya (gerne tilsmagt med yusu)

  • 5-6 spsk. sesamolie

  • 1 smule salt

  • 1 smule peber

Fremgangsmåde

De flydende ingredienser røres sammen, og så tilsættes de tørre. Det røres hurtigt sammen og bruges med det samme.

Grøntsager efter valg - tyndt udskårne - dyppes i dejen og friteres hurtigt i rygende varm olie. Man kan også bruge fisk og skalddyr i mundrette stykker.

Tempuradip

kom ingerfær, hvidløg, sukker, salt og peber i en skål. Bland riseddike og risvin i. Rør det sammen. Kom sojaen i.

Pisk/rør olien langsomt i med en gaffel. Saucen skulle gerne emulgere (tykne) lidt.