Tidsmængde: 20 min Mængde: 4 pers. Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- •
8 stk. æggehvider
- •
0,5 dl risvin
- •
150 g mel
- •
2,5 dl vand
- •
50 g rismel
TEMPURADIP
- •
2 tsk. riseddike
- •
2 tsk. risvin (kan udelades og erstattes med riseddike)
- •
2 tsk. sukker
- •
2 tsk. revet ingefær
- •
1 tsk. revet hvidløg
- •
4 tsk. soya (gerne tilsmagt med yusu)
- •
5-6 spsk. sesamolie
- •
1 smule salt
- •
1 smule peber
Fremgangsmåde
De flydende ingredienser røres sammen, og så tilsættes de tørre. Det røres hurtigt sammen og bruges med det samme.
Grøntsager efter valg - tyndt udskårne - dyppes i dejen og friteres hurtigt i rygende varm olie. Man kan også bruge fisk og skalddyr i mundrette stykker.
Tempuradip
kom ingerfær, hvidløg, sukker, salt og peber i en skål. Bland riseddike og risvin i. Rør det sammen. Kom sojaen i.
Pisk/rør olien langsomt i med en gaffel. Saucen skulle gerne emulgere (tykne) lidt.