Tidsforbrug: 2 timer Mængde: 6 pers.
Ingredienser
HØNS I ASPARGES
- •
1 kylling
- •
2 gulerødder
- •
2 løg
- •
½ knoldselleri
- •
1 suppevisk (af bl.a. laurbærblade, timian og persillestilke)
- •
koncentreret hønsefond (efter behov)
- •
2 spsk. smør
- •
2 spsk. mel
- •
1 dl piskefløde
- •
1 dåse hvide asparges
- •
1 spsk. sherryeddike (efter smag)
- •
salt tsk. og peber
ENDVIDERE
- •
12 butterdejstarteletter
- •
finthakket persille
Fremgangsmåde
Kog kyllingen med de istandgjorte urter og suppevisken, til kyllingen er mør. Køl den af, pluk alt kødet fra og skær det i mindre stykker.
Kom skroget tilbage i suppen og kog yderligere en times tid. Si suppen, kog den evt. yderligere ind og smag den til. Smager den ikke af nok, kan den hjælpes med lidt bouillonterning.
Lav en lys opbagning af smør og mel og spæd med hønsefonden og lidt af aspargesvandet mens der piskes. Tilsæt fløde og kog stuvningen godt igennem til den har en passende konsistens - hverken for tyk eller for tynd.
Kom hønsekødet ved samt asparges, som er skåret i mindre mundrette stykker. Smag til med salt og peber og en anelse sherryvinaigre.
Kom stuvningen i lune tarteletter, drys lidt finthakket persille over og server øjeblikkelig