Tidsmængde: 1 time, 30 min Mængde: 4 pers. Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- •
2 dl mælk
- •
25 g gær
- •
250 g hvedemel
- •
3 stk. æg (delt i blommer og hvider)
- •
1 smule salt
- •
1 pakke ukrydret svinefedt (til stegning)
Fremgangsmåde
Lun mælken så den er håndvarm og opløs gære deri. Tilsæt derefter mel, æggeblommer og salt og lad dejen hæve lunt i en times tid (i denne opskrift foreskriver Tante Eva ikke sukker i dejen. Vi ville nok komme en skefuld eller to i dejen). Æggehviderne piskes stive og vendes i dejen lige inden de steges.
Varm rigeligt svinefedt op i en pande og afsæt små ovale pandekager i fedtet. De skal nogenlunde have størrelse som fiskefrikadeller. Steg dem gyldne på begge sider og læg dem til afdrypning på køkkenrulle. Server dem lune med forskellige slags syltetøj. Stikkelsbærkompot er rigtig lækkert til.