Tidsforbrug: 1 time. Mængde: 4 pers.
Ingredienser
- •
100 g hvedemel
- •
50 g grahamsmel
- •
70 g smør
- •
1 æggeblomme
- •
1-2 spsk. vand2
- •
50 g frisk spinat
- •
100 g valnødder
- •
100 g semi-dried tomater
- •
4 æg
- •
1 dl mælk
- •
1 knivspids muskatnød
- •
Lidt salt
- •
Lidt peber
Fremgangsmåde
Lav mørdejen ved at smuldre hvedemel med smør til det ligner groft smuldrede brødkrummer.
Lav en fordybning i midten og kom æggeblomme og vand heri. Saml dejen, så den bliver glat, og lad den hvilke i køleskabet i en halv time.
Skyl spinaten godt og vend den i lidt olie på en pande.
Rist valnødderne på en pande, til de er let gyldne.
Rul tærtedejen ud og læg den i en mellemstor tærteform. Prik bunden med en gaffel og forbag den i fem minutter på 200 grader.
Vend spinat, valnødder og tomater sammen og hæld blandingen i tærteformen.
Pisk hele æg, mælk, muskatnød, salt og peber sammen go hæld det over fyldet.
Bag tærten i 20 minutter i ovnen på 200 grader eller indtil den er gylden.