Tærte med frisk spinat, valnødder og semi-dried tomater

Prøv ernæringsekspert Marie Steenbergers lækre opskrift på en tærte med frisk spinat, valnødder og semi-dried tomater. Tærten er perfekt som et sundt og overskueligt aftensmåltid.

Aftensmaden er reddet med denne lækre spinattærte. (Foto: © Mikkel Adsbøl, SCANPiX)

Tidsforbrug: 1 time. Mængde: 4 pers.

Ingredienser

  • 100 g hvedemel

  • 50 g grahamsmel

  • 70 g smør

  • 1 æggeblomme

  • 1-2 spsk. vand2

  • 50 g frisk spinat

  • 100 g valnødder

  • 100 g semi-dried tomater

  • 4 æg

  • 1 dl mælk

  • 1 knivspids muskatnød

  • Lidt salt

  • Lidt peber

Fremgangsmåde

Lav mørdejen ved at smuldre hvedemel med smør til det ligner groft smuldrede brødkrummer.

Lav en fordybning i midten og kom æggeblomme og vand heri. Saml dejen, så den bliver glat, og lad den hvilke i køleskabet i en halv time.

Skyl spinaten godt og vend den i lidt olie på en pande.

Rist valnødderne på en pande, til de er let gyldne.

Rul tærtedejen ud og læg den i en mellemstor tærteform. Prik bunden med en gaffel og forbag den i fem minutter på 200 grader.

Vend spinat, valnødder og tomater sammen og hæld blandingen i tærteformen.

Pisk hele æg, mælk, muskatnød, salt og peber sammen go hæld det over fyldet.

Bag tærten i 20 minutter i ovnen på 200 grader eller indtil den er gylden.