Tidsforbrug: 30 min. Mængde: 4 pers. Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- •
500 g portobellosvampe (6 - 8 stk.)
- •
50 g smør
- •
1 spsk. frisk timian
- •
400 g spaghetti
- •
4 æggeblommer
- •
150 g parmesan
- •
salt og peber
- •
lidt persille
Fremgangsmåde
Sæt en stor gryde pastavand over. Rens svampene med en børste, så de er frie for jord. Skær dem i skiver à cirka 5 mm.
Steg svampene på en stor pande med et godt drys salt ved høj varme, til de har frigivet al deres væde. Tilsæt nu smør og finthakket timian, og steg videre, til svampene er flot gyldne. Kog imens pastaen. Sluk bare for svampepanden, hvis de bliver færdige inden pastaen.
Pisk æggeblommer og friskrevet parmesan sammen, og tilsæt et drys salt og godt med friskkværnet peber.
Når pastaen er al dente, gemmes 2 dl pastavand, og resten af vandet hældes fra.
Hvis du ikke allerede har gjort det, sluk for svampepanden! Den skal ikke være brandvarm nu. Pastaen blandes med svampene i panden, tilsæt en halv dl af det gemte pastavand, og hæld så æggeblandingen over, mens du rører godt rundt i pastaen. Æggene bliver tilberedt af varmen fra pastaen, men bliver altså til røræg ved for høj varme, og det vil vi ikke have. Hvis der er brug for mere væske, kan du tilsætte lidt pastavand, til du opnår en cremet konsistens.
Server med ekstra friskkværnet peber, lidt finthakket persille og ekstra parmesan.
Du kan eventuelt erstatte:
Portobello med brune champignon, karl johan, kantareller eller andre smagfulde svampe.
Parmesan med grana padano eller pecorino.
Æggeblommer: Køber du ikke æggeblommer, men bruger hele æg, kan du bruge to æggeblommer og to æg, så du udnytter æggene bedre. Jeg synes dog, at konsistensen bliver bedre kun med æggeblommer.