Sushi – Futomaki

Smilende sushi

(Foto: © Jacob Snedevig, (c) DR)

Ris:

  • 6 dl Sushi ris

  • 6 1⁄2 dl Vand

  • 5 spsk Riseddike

  • 1 tsk Salt

  • 3 spsk Sukker

Fyld i Futomaki kan f.eks være:

  • Lakse filet

  • Lakserogn

  • Agurk

  • Tamagoyaki omelet

  • En syltet grøntsag

Endvidere:

  • Noritang

  • Soya

  • Syltet ingefær

  • Wasabi (gerne ægte, hvis det kan skaffes)

Fremgangsmåde

Risen udvaskes grundigt i 5-6 hold koldt vand. Kom risene i en gryde med 6 1/2 dl vand og bring dem roligt i kog under låg. Kog dem i ca. 10 min. og lad dem så trække i yderligere 10. Låget må ikke tages af.

Imens røres eddiken med salt og sukker til begge dele er helt opløst. Kom risen i en passende skål (ikke metal) og hæld eddikeblandingen over. Bland godt med en træspatel idet evt. klumper af ris “hakkes” og risen luftes. Dæk skålen med et fugtigt klæde, og brug risene indenfor et døgns tid.

Et stykke noritang lægges på en shushi rullemåtte. Bred de afkølede sushiris ud over tangen i et lag på ca 1/2 cm., men ikke helt ud til kanten. Læg aflange stykker af agurk, omelet, laks, lakserogn og syltet grøntsag på langs på midten af risene og rul det hele sammen. Tryk rullen godt sammen og tag den ud af rullemåtten. Skær passende skiver af rullen med en meget skarp kniv.

Server med soya, wasabi og syltet ingefær.