Tidsforbrug: 20 min. Mængde: 4 pers. Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- •
750 g hvidkål
- •
3 spsk. smør
- •
3 spsk. hvedemel
- •
1 dl kogevand fra kålen
- •
3 dl fløde
- •
1-2 tsk. salt (efter smag)
- •
1 knivspids hvid peber (efter smag)
- •
1 dl persille
- •
0,5 tsk. muskatnød (efter smag)
Fremgangsmåde
Skær de grove blade af hvidkålen og skær resten i tynde strimler. Læg kålen i kogende, letsaltet vand og lad den koge 8-10 minutter, til den er næsten mør.
Hæld vandet fra, men gem 1 dl til sauce, og lad kålen dryppe fri for væde. Smelt smørret i en tykbundet gryde, kom mel i og hæld kålvand og fløde i ad flere omgange, til saucen har en passende konsistens.
Lad saucen koge godt i gennem og smag til med salt, peber og hakket persille og evt. revet muskatnød. Læg kål i stuvningen, og varm den igennem, inden den serveres.