Sprød rugbrødscrumble

Disse sprøde rugbrødskrummer kan drysses over alt fra desserter, salater eller på al mad, der trænger til lidt ekstra knas. Og så er det en genial måde at få brugt resterne af sit tørre rugbrød i stedet for bare at mide det ud.

Sprødt rugbrødsdrys til mad og desserter. (© DR)

Tidsmængde: 15 min Mængde: 8 pers.

Ingredienser

  • 300 g gammelt rugbrød

  • 100 g smør

Fremgangsmåde

Riv 1-3 dage gammelt rugbrød på et rivejern, så du har ca. 2,5 dl rugbrødskrummer.

Smelt smørret på en pande ved god varme og kom rugbrødskrummerne på.

Vend rundt i dem, mens de steger, til de er sprøde og dufter af ristet rugbrød og brunet smør.

Når smørret er bruset af og krummerne er sprøde, kommer du det hele i en si, så overskydende smør sigtes fra i en skål (smørret smager fantastisk og er glimrende at bruge i andet bagværk, så gem det).

Spred de sprøde krummer ud på et stort stykke køkkenrulle og lad dem køle helt af, inden de hældes i en beholder med tætsluttende låg. Holder sig min. 1 uges tid.