Toscansk panzanella

4. Pers.

Ingredienser:

  • 6 store flotte, modne tomater. (Eller samme mængde cherry heirloom tomater)

  • 1 usaltet toscansk brød

  • Et bundt basilikum

  • 2-3 kviste frisk oregano

  • 3-4 fed hvidløg

  • 2 gulerødder

  • 1 agurk

  • 2-3 stængler bladselleri

  • Nye løg

  • Olivenolie

  • Rødvinseddike

Fremgangsmåde:

  • Skær tomaterne i tern og vend dem med finthakket hvidløg, basilikum og oregano plukket i mindre stykker. Drys med salt og peber bland 3-4 spsk olivenolie i. Lad blandingen trække i 10 minutter.

  • Skær brødet i tern og steg det gyldent og sprødt i olivenolie. Imens skæres agurk, gulerødder, bladselleri og løg i små tern. Kom alle grøntsagerne i en stor skål, dryp med rigeligt olivenolie, rødvinseddike og salt og peber efter smag. Vend de sprøde brødtern i salaten og server omgående.