Steak Diane

Tid: 1 1/2 time. 4 pers.

Ingredienser:

  • 4 bøffer af oksemørbrad

  • 2-3 skalotteløg

  • 3-4 fed hvidløg

  • 300 g champignoner

  • 1 spsk smør

  • 3-4 spsk Worchestershire sauce

  • 1 spsk dijonsennep

  • Et godt skvæt cognac

  • 2 1/2 dl fløde

  • Evt. lidt koncentreret oksefond

  • 2-3 spsk finthakket persille

Kartoffelkroketter:

  • 800 g bagekartofler

  • 50 g smør

  • 2 stk. æggeblommer

  • 2-3 dl. mel

  • 2 stk. hele æg

  • Fin rasp

  • 0,5-1 l olie (til friture)

Fremgangsmåde:

  • Hak skalotteløg og hvidløg fint. Skær champignonerne i skiver. Hak persillen.

  • Bank bøfferne ud til ca. 1 cm. tykkelse. Brun dem hurtigt på en pande i olivenolie. Sæt dem til side.

  • Kom skalotteløg på panden og sautér dem i et par minutter. Kom champignoner og hvidløg ved samt en spsk smør. Steg champignonerne til væden er fordampet. Tilsæt Worchestershiresauce og dijonsennep. Hæld cognac på og flambér. Tilsæt fløden og persille og lad saucen koge igennem et minuts tid. Smag til med salt og peber og evt. lidt koncentreret oksefond. Kom bøfferne tilbage i panden og varm dem igennem.

  • Server med kartoffelkroketter og en blandet salat “on the side”.

Kartoffelkroketter

  • Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem helt møre i vand uden salt. Hæld vandet fra og lad dem dampe helt tørre i gryden. Mos dem derpå og rør smør og æggeblommer i mosen. Smag til med salt og peber og lad mosen køle af. Med melede hænder formes små kroketter, som vendes i sammenpsket æg og derpå i rasp. Lad paneringen sætte sig lidt inden kroketterne koges 5-6 stykker ad gangen i varm friture. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og hold dem evt. varme i ovnen.