Ingredienser:
- •
500 g fillodej
- •
300 g smeltet smør
- •
100 g panko rasp
- •
500 g babyspinat
- •
1 bundt dild
- •
6 forårsløg
- •
500 g ricotta
- •
500 g feta
- •
3 æg
- •
4 spsk olivenolie
- •
Salt og peber
Fremgangsmåde:
- •
Hak spinaten groft. Hak dilden fint. Snit forårsløg i tynde ringe. I røremaskinen med K-spade kommes ricotta og smuldret feta samt dild, forårsløg, salt, peber og olivenolie. Rør til det er godt blandet. Tilsæt den hakkede spinat lidt ad gangen og rør den ind i blandingen. Pisk æggene sammen og rør også dem i.
- •
Drys panko i en jævnt lag i bunden af en passende bradepande.
- •
Læg tre lag filodej ovenpå raspen. Pensl med smeltet smør mellem hvert lag.
- •
Derpå lægges et lag filodejblade hele vejen rundt, hvor man lader halvdelen af bladet hænge udenfor formen. Dryp med smeltet smør undervejs.
- •
Endelig kommes fyldet i og fordeles med en dejskraber i et jævnt lag. Filodejen, der hænger udenfor bradepanden foldes ind over fyldet. Dryp med smeltet smør og læg et sidste lag filodej øverst. Brug evt. resterende filodejblade til pynt på toppen. Brug resten af smørret til at pensle på toppen.
- •
Forskær evt. tærten inden den sættes i ovnen. Bag den ved 200 grader i ca. 50 minutter. Lad den køle af i 15-20 minutter inden den serveres