Ingredienser:
- •
500 g hvede mel
- •
30 g frisk gær
- •
750 g sødmælk
- •
6 æg delt i blommer og hvider
- •
50 g sukker
- •
20 g vanillesukker
- •
10 g salt
- •
200 g smeltet smør
Fremgangsmåde:
Opløs gæren i et par dl. lunken mælk.
I en skål blandes det sigtede mel med sukker og salt. Tilsæt æggeblommerne og resten af mælken. Pisk det hele godt sammen. Hæld derefter det smeltede smør i og derefter gærmælken. Bland godt.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i.
Dæk dejen til og lad den hvile ved stuetemperatur i en times tid.
Hæld en god skefuld dej i vaffeljernet og fordel med en spatel for at få helt rektangulære vafler. Bag i 4 til 5 minutter, indtil de er sprøde og gyldne.
Server vaflerne med diverse valgfri toppings - is, flødeskum, syltetøj, frugt etc.