Gaufres de Bruxelles (Belgiske vafler)

Belgiske vafler kan umuligt have nogen fjender. En festlig ret med den topping du holder allermest af.

(© (c) DR)

Ingredienser:

  • 500 g hvede mel

  • 30 g frisk gær

  • 750 g sødmælk

  • 6 æg delt i blommer og hvider

  • 50 g sukker

  • 20 g vanillesukker

  • 10 g salt

  • 200 g smeltet smør

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i et par dl. lunken mælk.

I en skål blandes det sigtede mel med sukker og salt. Tilsæt æggeblommerne og resten af mælken. Pisk det hele godt sammen. Hæld derefter det smeltede smør i og derefter gærmælken. Bland godt.

Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i.

Dæk dejen til og lad den hvile ved stuetemperatur i en times tid.

Hæld en god skefuld dej i vaffeljernet og fordel med en spatel for at få helt rektangulære vafler. Bag i 4 til 5 minutter, indtil de er sprøde og gyldne.

Server vaflerne med diverse valgfri toppings - is, flødeskum, syltetøj, frugt etc.