Start med at lave en urteolie på koriander:
- •
1 stort bundt koriander
- •
2-3 dl olie
- •
et nip salt
Fremgangsmåde:
- •
Bland alle ingredienserne sammen og kør på højeste hastighed i en blender til blandingen bliver varm ved friktionen i blenderen. Den må ikke komme over 60 grader.
- •
Så passeres den igennem en nylonsigte - eller et stofklæde. kom olien på en lille klemflaske - eller anden beholder. Holder ca en måned i køleskab.
- •
Gem pulpen.
Nederste lag er en grov guacamole:
- •
2 modne avocados
- •
1 finthakket rødløg
- •
1 finthakket jalapeno
- •
Saften og revet skal fra 1 limefrugt
- •
Lidt korianderpulp fra urteolien
Næste lag: Tomatsalsa:
- •
4 flotte tomater
- •
lidt rød chili
- •
2-3 forårsløg.
- •
Olivenolie, sherryvineddike, salt, peber
Fremgangsmåde:
- •
Skold tomater i kogende vand. Pil skrællen af dem. Fjern kerner. Hak dem fint. Afdryp dem grundigt, så de ikke er for våde. Hak forårsløg og chili fint. Bland det sammen med tomaterne og smag til med olie, eddike, salt og peber.
Næste lag: Krabbesalat:
- •
2-3 spsk Mayonnaise
- •
evt 1 spsk cremefraiche 38 %
- •
1 tsk Ketchup
- •
et dryp Tabasco
- •
Salt og peber
- •
1 spsk cognac
- •
2 dåser krabbekød.
- •
salt og peber.
Fremgangsmåde:
- •
Lav en krabbesalat af ovenstående og smag den til efter eget ønske.
Byg cocktailen op:
- •
1 lag guacamole.
- •
derefter 1 lag tomatsalsa.
- •
Derefter krabbesalaten.
- •
Og endelig et lag ørredrogn på toppen, som får det til at se meget smukt ud.
- •
Anret med lidt plukkede salater - gerne frisee- og nip af koriander rundt om og dryp med den smukke, grønne urteolie.
- •
Server med nystegte tynde skiver flutes, der er stegt sprøde i olie og afdryppede.