Club sandwich

4 Pers.

Ingredienser:

  • 12 store stykker lyst toastbrød

  • 3-4 stk kyllingebryst

  • 4 æg

  • 2 spsk mayonnaise

  • Romaine salat

  • 2-3 tomater

  • 1 agurk

  • 12-16 skiver bacon

Fremgangsmåde:

  • Kyllingebrystfileterne krydres med salt og peber og steges roligt på en pande i lidt olivenolie. Lad dem derpå køle helt af.

  • Rist baconskiverne på en pande til de er sprøde. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.

  • Kog æggene i 10-12 minutter. Afkøl dem i koldt vand og pil dem. Hak æggene, bland dem med mayonnaise og krydr dem med salt og peber.

  • Salaten strimles fint, tomaterne skæres i tynde skiver, agurken skæres i tynde skiver - evt. på langs.

Lav Thousand island dressing:

  • 2 dl mayonnaise

  • 1 spsk creme fraiche

  • 1 spsk tomatpure

  • 2-3 tsk. Engelsk sauce

  • Et drys paprika

  • Et par stænk tabasco

  • Et lille stænk cognac

  • Et nip sukker

  • Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

  • Alle ingredienserne røres sammen og dressingen smages til.

  • Rist toastbrødet let på begge sider.

  • Smør den underste skive med thousand island dressing. Belæg den med strimlet salat, derpå agurk og så tynde skiver af kalkunbryst.

  • Smør endnu en toastskive med dressing og læg den med den smurte side nedad på sandwichen. Så kommes et lag æggesalat på topsiden af brødet, og derpå skiver af ristet bacon. Så tynde skiver tomat og endelig en afsluttende skive toast smurt med dressing på undersiden.

  • Skær evt. skorperne af og del sandwichen diagonalt. Det er lettest hvis man lige stikker et par træspid igennem, som holder sammen på det hele.

  • Server evt. med lidt sprøde kartoffelchips.