Ingredienser:
- •
20 stk kyllingeinderfileter
- •
Olie til friture
Til marinade:
- •
4 dl kærnemælk
- •
1 spsk løgpulver
- •
1 spsk hvidløgspulver
- •
2 tsk røget paprika
- •
1 spsk mild paprika
- •
1 tsk cayennepeber
- •
2 tsk spidskommen
- •
1 tsk sennepspulver
- •
1 tsk sort peber
- •
1 spsk salt
Krydret mel:
- •
4 dl hvedemel
- •
2 dl maizena
- •
1 spsk løgpulver
- •
1 spsk hvidløgspulver
- •
2 tsk røget paprika
- •
1 spsk mild paprika
- •
1 tsk cayennepeber
- •
2 tsk stødt spidskommen
- •
1 tsk senneps pulver
- •
1 tsk sort peber
- •
1 spsk salt
Æggeblanding
- •
3 æg
- •
2 dl kærnemælk
- •
2-3 spsk “hot-sauce”
Jalapeno mayo:
- •
3-4 spsk mayonnaise
- •
2 spsk finthakkede, syltede jalapenos
- •
Et nip salt
- •
Et nip sukker
Fremgangsmåde:
Bland kærnemælk og krydderier, kom inderfileterne i marinaden og lad dem trække i køleskabet i en times tid - gerne længere.
Til kryddermelet blandes alle ingredienserne godt.
Til æggeblandingen piskes æggene sammen med kærnemælk og hot-sauce.
Fisk kyllingestykkerne op af marinaden og dryp dem lidt af. Vend dem derpå i melblandingen. Tryk melet godt fast, så det dækker helt. Dyp derpå kyllingebrysterne i æggeblandingen og så tilbage i melet. Ryst overflødigt mel af og lad de panerede kyllingestykker trække på en tallerken i nogle minutter, så paneringen kan sætte sig.
Friter kyllingestykkerne i neutral olie i ca. 6-8 minutter til de er gyldne og sprøde og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Server med en god blandet salat og jalapeno mayo til at dyppe i.