Chicken tenders m. salat + mayo

4 pers. Tid: 2 timer

(© (C) DR)

Ingredienser:

  • 20 stk kyllingeinderfileter

  • Olie til friture

Til marinade:

  • 4 dl kærnemælk

  • 1 spsk løgpulver

  • 1 spsk hvidløgspulver

  • 2 tsk røget paprika

  • 1 spsk mild paprika

  • 1 tsk cayennepeber

  • 2 tsk spidskommen

  • 1 tsk sennepspulver

  • 1 tsk sort peber

  • 1 spsk salt

Krydret mel:

  • 4 dl hvedemel

  • 2 dl maizena

  • 1 spsk løgpulver

  • 1 spsk hvidløgspulver

  • 2 tsk røget paprika

  • 1 spsk mild paprika

  • 1 tsk cayennepeber

  • 2 tsk stødt spidskommen

  • 1 tsk senneps pulver

  • 1 tsk sort peber

  • 1 spsk salt

Æggeblanding

  • 3 æg

  • 2 dl kærnemælk

  • 2-3 spsk “hot-sauce”

Jalapeno mayo:

  • 3-4 spsk mayonnaise

  • 2 spsk finthakkede, syltede jalapenos

  • Et nip salt

  • Et nip sukker

Fremgangsmåde:

Bland kærnemælk og krydderier, kom inderfileterne i marinaden og lad dem trække i køleskabet i en times tid - gerne længere.

Til kryddermelet blandes alle ingredienserne godt.

Til æggeblandingen piskes æggene sammen med kærnemælk og hot-sauce.

Fisk kyllingestykkerne op af marinaden og dryp dem lidt af. Vend dem derpå i melblandingen. Tryk melet godt fast, så det dækker helt. Dyp derpå kyllingebrysterne i æggeblandingen og så tilbage i melet. Ryst overflødigt mel af og lad de panerede kyllingestykker trække på en tallerken i nogle minutter, så paneringen kan sætte sig.

Friter kyllingestykkerne i neutral olie i ca. 6-8 minutter til de er gyldne og sprøde og lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Server med en god blandet salat og jalapeno mayo til at dyppe i.