Caprese kage

Tid: 2 timer

Ingredienser:

  • 120 g mørk chokolade

  • 120 g smør

  • 3 æg

  • 120 g sukker + 40 g sukker til hviderne

  • 1 øko appelsin

  • 2 spsk rom

  • 185 g mandelmel

  • Kakao

  • Flormelis

Fremgangsmåde:

  • Hak chokoladen og smelt den over vandbad sammen med smørret.

  • Lad derpå blandingen køle let af.

  • Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommerne lyse og skummende med 120 g sukker og skallen af 1/2 øko appelsin. Bland den smeltede chokolade i de piskede blommer. Bland også rommen og mandelmelet i massen.

  • Pisk hviderne helt stive mens de 40 g sukker tilsættes lidt efter lidt.

  • Vend de piskede hvider i chokolademassen. Smør en springform på ca. 18-20 cm i diameter med smør. Læg et rundt stykke bagepapir i bunden.

  • Drys sider og bund af formen med kakao og fordel dejen i formen.

  • Bag kagen ved 180 grader i ca. 30-35 minutter. Lad kagen køle af før den tages ud af formen.

  • Drys overfladen af kagen med et lag flormelis. Kagen kan dekoreres yderligere ved at lægge et udklippet stykke papir over den, drysse med kakao og forsigtigt fjerne papiret.