Ingredienser:
- •
120 g mørk chokolade
- •
120 g smør
- •
3 æg
- •
120 g sukker + 40 g sukker til hviderne
- •
1 øko appelsin
- •
2 spsk rom
- •
185 g mandelmel
- •
Kakao
- •
Flormelis
Fremgangsmåde:
- •
Hak chokoladen og smelt den over vandbad sammen med smørret.
- •
Lad derpå blandingen køle let af.
- •
Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommerne lyse og skummende med 120 g sukker og skallen af 1/2 øko appelsin. Bland den smeltede chokolade i de piskede blommer. Bland også rommen og mandelmelet i massen.
- •
Pisk hviderne helt stive mens de 40 g sukker tilsættes lidt efter lidt.
- •
Vend de piskede hvider i chokolademassen. Smør en springform på ca. 18-20 cm i diameter med smør. Læg et rundt stykke bagepapir i bunden.
- •
Drys sider og bund af formen med kakao og fordel dejen i formen.
- •
Bag kagen ved 180 grader i ca. 30-35 minutter. Lad kagen køle af før den tages ud af formen.
- •
Drys overfladen af kagen med et lag flormelis. Kagen kan dekoreres yderligere ved at lægge et udklippet stykke papir over den, drysse med kakao og forsigtigt fjerne papiret.