Avgolemono (Kyllinge-citron suppe)

6-8 pers. Tid: 2 timer

Ingredienser:

  • 1 stor kylling

  • 4 løg

  • 2-3 gulerødder

  • 3-4 stilke bladselleri

  • 3-4 laurbærblade

  • 10-12 peberkorn

  • 1-2 tsk tørret oregano

  • 150 g risottoris

  • 2-3 spsk olivenolie

  • 2 dl citronsaft

  • Skal af 1 økocitron

  • 2 æg

  • Hønsebouillon

  • Salt og peber

  • Persille til pynt.

Fremgangsmåde:

  • Kom kyllingen i en gryde sammen med 2 løg skåret i kvarte samt gulerødder og selleri skåret groft op. Tilsæt laurbærblade, peberkorn og oregano og hæld hønsebouillon på til det dækker. Bring gryden i kog og skum af. Lad kyllingen koge i en time.

  • Hak de to ekstra løg og steg dem let gyldne på en pande i olivenolie. Krydr dem med lidt salt undervejs. Sæt dem til side.

  • Si suppen over i en anden gryde. Pil kødet fra kyllingen når den er kølet lidt af. Kom de stegte løg samt ris i suppen og lad den simre til risene er helt møre. Kør suppen igennem med en stavblender.

  • Pisk æggene sammen med citronsaften. Temperer blandingen med lidt af den varme suppe. Hæld derpå æggeblandingen i suppen. Bring suppen til kogepunktet mens der hele tiden røres. Kom kyllingekødet tilbage i suppen og varm det igennem. Smag til med salt og peber og revet citronskal.

  • Server med persilledrys.