Ingredienser:
- •
1 stor kylling
- •
4 løg
- •
2-3 gulerødder
- •
3-4 stilke bladselleri
- •
3-4 laurbærblade
- •
10-12 peberkorn
- •
1-2 tsk tørret oregano
- •
150 g risottoris
- •
2-3 spsk olivenolie
- •
2 dl citronsaft
- •
Skal af 1 økocitron
- •
2 æg
- •
Hønsebouillon
- •
Salt og peber
- •
Persille til pynt.
Fremgangsmåde:
- •
Kom kyllingen i en gryde sammen med 2 løg skåret i kvarte samt gulerødder og selleri skåret groft op. Tilsæt laurbærblade, peberkorn og oregano og hæld hønsebouillon på til det dækker. Bring gryden i kog og skum af. Lad kyllingen koge i en time.
- •
Hak de to ekstra løg og steg dem let gyldne på en pande i olivenolie. Krydr dem med lidt salt undervejs. Sæt dem til side.
- •
Si suppen over i en anden gryde. Pil kødet fra kyllingen når den er kølet lidt af. Kom de stegte løg samt ris i suppen og lad den simre til risene er helt møre. Kør suppen igennem med en stavblender.
- •
Pisk æggene sammen med citronsaften. Temperer blandingen med lidt af den varme suppe. Hæld derpå æggeblandingen i suppen. Bring suppen til kogepunktet mens der hele tiden røres. Kom kyllingekødet tilbage i suppen og varm det igennem. Smag til med salt og peber og revet citronskal.
- •
Server med persilledrys.