Aljotta (Fiskesuppe)

Tid: 1 1/2-2 timer

Ingredienser:

  • 800 g mindre fisk (Rock fish) rensede

  • 2 l fiskefond (Vand + koncentrat?)

  • 2 løg

  • 12 fed hvidløg

  • 1 fennikel

  • 1 dåse flåede tomater

  • 2-3 spsk tomatpuré

  • 2-3 dl tør hvidvin

  • Laurbærblade

  • 1 citron

  • 100 g risottoris

  • Olivenolie

  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  • Hak løg og hvidløg og skær fennikel ud i ganske små tern.

  • Sauter løg og fennikeltern i olivenolie i en gryde til de falder lidt sammen.

  • Tilsæt hvidløg og steg det med i et par minutter.

  • Kom tomatpuré ved og rist den af.

  • Tilsæt hvidvin, flåede tomater, laurbærblade og fiskefond og bring suppen i kog.

  • Smag til med salt og peber.

  • Kom de hele rensede fisk i suppen og lad dem simre roligt med i 8-10 min.

  • Tag dem derpå op og når de er let afkølede pilles kødet af dem.

  • Kom risottoris i suppen og lad den koge roligt til risene er møre.

  • Kom fiskekødet tilbage i gryden og varm det igennem.

  • Smag suppen til med citronsaft og revet skal og evt. mere salt og peber.

  • Server suppen rygende varm med dryp af olivenolie på toppen og godt brød til.