Ingredienser:
- •
800 g mindre fisk (Rock fish) rensede
- •
2 l fiskefond (Vand + koncentrat?)
- •
2 løg
- •
12 fed hvidløg
- •
1 fennikel
- •
1 dåse flåede tomater
- •
2-3 spsk tomatpuré
- •
2-3 dl tør hvidvin
- •
Laurbærblade
- •
1 citron
- •
100 g risottoris
- •
Olivenolie
- •
Salt og peber
Fremgangsmåde:
- •
Hak løg og hvidløg og skær fennikel ud i ganske små tern.
- •
Sauter løg og fennikeltern i olivenolie i en gryde til de falder lidt sammen.
- •
Tilsæt hvidløg og steg det med i et par minutter.
- •
Kom tomatpuré ved og rist den af.
- •
Tilsæt hvidvin, flåede tomater, laurbærblade og fiskefond og bring suppen i kog.
- •
Smag til med salt og peber.
- •
Kom de hele rensede fisk i suppen og lad dem simre roligt med i 8-10 min.
- •
Tag dem derpå op og når de er let afkølede pilles kødet af dem.
- •
Kom risottoris i suppen og lad den koge roligt til risene er møre.
- •
Kom fiskekødet tilbage i gryden og varm det igennem.
- •
Smag suppen til med citronsaft og revet skal og evt. mere salt og peber.
- •
Server suppen rygende varm med dryp af olivenolie på toppen og godt brød til.