Aginares me Koukia

(Vegetarisk ret med favabønner og artiskokker)

(© (C) DR)

Tid: ca. 1-1,5 time

Ingredienser:

  • 400 g artiskokhjerter (ca. 10 hele artiskokker)

  • 400 g afskallede favabønner,- vi skal gerne have dem med skal, så nok et kg. - eller måske mere?

  • Ca. 1 dl olivenolie

  • 1 stort løg

  • 4-5 fed hvidløg

  • 5-6 forårsløg

  • 1 bundt dild

  • Salt og peber

  • 1 1/2 dl citronsaft

  • 2 tsk maizena

Fremgangsmåde:

Skær bundene fri på artiskokkerne. Læg dem i vand med citronsaft. Bælg favabønnerne.

Hak løg og hvidløg. Steg løget i en gryde til det begynder af tage lidt farve. Tilsæt fintsnittet forårsløgene og lad dem stege med i 2-3 minutter til de bliver bløde. Tilsæt hvidløg og lad det stege med et minuts tid.

Kom artiskokhjerter og favabønner i gryden samt grøntsagsbouillon til det lige dækker grøntsagerne. Læg låg på og lad det simre roligt til artiskokhjerterne er helt møre. (10-15 min.)

Rør citronsaften med maizena og jævn retten med det. Smag til med salt og peber og server i dybe tallerkener med lidt dryp af olivenolie på toppen, drys af hakket dild samt godt brød til.