Tid: ca. 1-1,5 time
Ingredienser:
- •
400 g artiskokhjerter (ca. 10 hele artiskokker)
- •
400 g afskallede favabønner,- vi skal gerne have dem med skal, så nok et kg. - eller måske mere?
- •
Ca. 1 dl olivenolie
- •
1 stort løg
- •
4-5 fed hvidløg
- •
5-6 forårsløg
- •
1 bundt dild
- •
Salt og peber
- •
1 1/2 dl citronsaft
- •
2 tsk maizena
Fremgangsmåde:
Skær bundene fri på artiskokkerne. Læg dem i vand med citronsaft. Bælg favabønnerne.
Hak løg og hvidløg. Steg løget i en gryde til det begynder af tage lidt farve. Tilsæt fintsnittet forårsløgene og lad dem stege med i 2-3 minutter til de bliver bløde. Tilsæt hvidløg og lad det stege med et minuts tid.
Kom artiskokhjerter og favabønner i gryden samt grøntsagsbouillon til det lige dækker grøntsagerne. Læg låg på og lad det simre roligt til artiskokhjerterne er helt møre. (10-15 min.)
Rør citronsaften med maizena og jævn retten med det. Smag til med salt og peber og server i dybe tallerkener med lidt dryp af olivenolie på toppen, drys af hakket dild samt godt brød til.