Spinattærte med rødløg og hytteost

En lækker grøntsagstærte med sprød fuldkornsbund er dejlig aftensmad for hele familien, og er der rester, er den også god kold til frokost. Tærtefyldet er med spinat og hytteost, der gør den svampet og lækker, mens rødløg får lov at ligge i overfladen og karamellisere og blive søde. Server tærten med en god salat til.

Sprød fuldkornstærte med spinat, hytteost og rødløg er skøn aftensmad eller frokost. (© DR)

Tidsmængde: 1 time Mængde: 4 pers.

Ingredienser

FULDKORNSBUND

  • 100 g hvedemel

  • 100 g fuldkornsmel (f.eks. grahamsmel)

  • 0,5 dl olivenolie

  • 0,5 dl yoghurt naturel

  • 0,5 tsk. salt

  • ca. 0,5 dl vand

FYLD

  • 300 g spinat fra frost (optøet)

  • 250 g hytteost

  • 4 stk. æg (str. L)

  • 0,5 tsk. fint salt

  • friskkværnet peber

  • evt. lidt revet muskatnød

  • 1 stk. rødløg

Fremgangsmåde

Bund: Tænd ovnen på 200 grader. Alle ingredienserne til fuldkornsbunden æltes sammen - tilsæt evt. lidt mere vand, hvis dejen er for tør. Rul dejen ud på et meldrysset bord og beklæd en tærteform med den.

Prik bundens overflade med en gaffel og forbag den i ca. 10 min., imens du laver fyldet.

Fyld: Rør spinat, der er knuget fri for vand, sammen med hytteost, æg, salt, peber og evt. muskatnød. Fordel fyldet i den forbagte bund.

Skær rødløget i tynde både og pres dem let ned i overfladen af tærtefyldet.

Bag tærten ved 200 grader i ca. 35 min., eller til den er fast og gylden på toppen.

Tag tærten ud af ovnen og lad den køle lidt inden servering. Server gerne sammen med en blandet salat.