Tidsforbrug: 25 min. Mængde: 4 pers.
Ingredienser
- •
6 stk. mellemstore grønne og gule courgetter (eller 1 stor squash)
- •
500 g pasta penne
- •
4 stk. æg (str. L)
- •
1 dl piskefløde
- •
2 dl revet parmesanost
- •
2 spsk. olivenolie
- •
12 skiver pancetta (eller røget bacon)
- •
1 stk. bundt timian
- •
3-4 stk. courgetteblomster (kan udelades)
- •
1 tsk. salt (smag til)
- •
0,5 tsk. friskkværnet peber (smag til)
Fremgangsmåde
Sæt en stor gryde saltet vand over. Skær courgetterne i halve og så i kvarte på langs og fjern den midterste, bløde kerne. Skær dem derpå i skiver på skrå, så stykkerne får størrelse og facon som penne-rørene. Når vandet er kommet i kog, koges pastaen som angivet på pakken.
Saucen laves ved at piske æggeblommer, fløde og halvdelen af parmesanosten sammen med en gaffel. Kom peber og en anelse salt i og stil det til side.
Hæld en god slat olivenolie i en stor stegepande og steg pancettaen sprød og mørk. Tilsæt courgetterne og et par gode nip sort peber. Det skal ikke kun give smag, men også fyrighed. Drys finthakket timian i og rør det hele sammen. Steg courgetterne let gyldne.
Næste trin skal gøres helt rigtigt, ellers kan carbonaraen blive ødelagt, og der skal arbejdes hurtigt: Når pastaen er færdig, dræner man den og gemmer noget af kogevandet. Pastaen vippes straks ned på panden med courgetterne og baconen. Tag panden af varmen og tilsæt en grydeskefuld kogevand og den cremede sauce. Rør det hele godt sammen. Ikke mere varme nu, for så bliver æggene til røræg.
Nu skal alle være bænket om bordet. Vend resten af parmesanen i pastaen sammen med lidt mere kogevand, hvis det er nødvendigt, så saucen bliver glat og blank. Smag hurtigt til med salt og peber. Riv evt. courgetteblomster over. Servér retten straks, da saucen kan blive tyk og tung, hvis den står for længe.