Tidsforbrug: 2 timer, 15 min. Mængde: 10 pers.
Ingredienser
- •
3 dl mælk
- •
25 g gær
- •
3 stk. æg
- •
300 g hvedemel
- •
1 knivspids salt
- •
100 g smør
- •
50 g sukker
- •
1 stk. øko citron, skal heraf
- •
50 g syltet appelsinskal
- •
50 g korender
- •
50 g rosiner
- •
1 tsk. kardemomme
- •
1 tsk. kanel
Fremgangsmåde
Lun mælken til den er håndvarm og opløs gæren i mælken. Bland de øvrige ingredienser i og rør dejen godt igennem.
Kom dejen i en smurt randform - gerne med riflet kant - og lad den hæve tildækket i 1 1/2 time.
Bag kagen ved 200 grader i ca. 40 minutter. Slå den ud af formen og lad den køle af.
TIP: Server skiver af søsterkage - evt. med lidt smør på - til en god kop kaffe.