Tidsforbrug: 1 time Mængde: 6 pers.
Ingredienser
SOLÆG
- •
6-8 stk. æg
- •
1 l vand
- •
100 g salt
- •
100 g rødkål
TRADITIONELT FYLD
- •
lidt dijonsennep
- •
lidt eddike
- •
lidt olie
- •
evt. lidt tabasco
ASIATISK FYLD
- •
15 g frisk ingefær
- •
2 tsk. citrongræs, hakket
- •
½ rød chili
- •
1 lille håndfuld frisk koriander
- •
2 spsk. fish sauce
- •
1 spsk. limesaft
- •
1-2 tsk. sukker (efter smag)
ITALIENSK FYLD
- •
4-5 stk. ansjoser i olie
- •
2 fed hvidløg
- •
1 spsk. kapers
- •
1 lille håndfuld persille
- •
2 spsk. olivenolie
- •
1 spsk. citronsaft
- •
1 tsk. revet citronskal
Fremgangsmåde
Solæg
Kog vand og salt op sammen med lidt rå rødkål - hvis du vil have lyseblå marmorering på dine æg - eller løgskaller hvis de skal være gule.
Kog æggene i en anden gryde i 20 minutter. Bank dem let mod køkkenbordet så skallen revner rundt omkring og læg æggene i den farvede saltlage. Æggene skal ligge i lagen i mindst tre dage, men kan godt ligge der op til en uge.
Servering
Når de skal spises pilles de, halveres og blommen tages ud. I hulrummet kommes en lille skefuld stærk sennep, et stænk eddike, et stænk olie, lidt engelsk sauce og evt. lidt tabasco. De halve blommer lægges tilbage. Æggene indtages i en mundfuld og skylles ned med en kryddersnaps.
Asiatisk fyld
Ingefær rives og citrongræs, chili og koriander hakkes fint. Alle ingredienserne blandes og man kommer en teskefuld af blandingen i hvert halve solæg.
Italiensk fyld
Ansjoser finthakkes og hvidløg, kapers og persille ligeledes. Alle ingredienserne blandes og man kommer en teskefuld af blandingen i hvert halve solæg.