Snaps på peberrod med æble og citron

En frisk og stærk snaps på peberrod, friske æbler og masser af citron, der smager dejligt til eksempelvis julefrokosten. Opskriften lavede Adam Aamann sammen med Niels Stær i Madmagasinet i et forsøg på at overbevise selv hårdnakkede snapse-skeptikere om, at snaps er en dejlig drik. Du får opskriften her - men husk at gå i gang i god tid, da en kryddersnaps skal have tid til at trække.

Kryddersnaps, der trækker på peberrod, æble og citron. (© DR)

Tidsmængde: 20 min Mængde: 10 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 6 cm peberrod

  • 3 stk. usprøjtede citroner

  • 1 stk. æble

  • 70 cl vodka eller Brøndums Snaps Klar

Fremgangsmåde

Skræl peberroden og skær den i tynde skiver med en tyndskræller eller en skarp kniv. Skræl citronerne med en tyndskræller, uden at den hvide membran kommer med. Skær æblet i halve skiver.

Kom peberrod, æble og citronskræl i en flaske og hæld vodka eller snaps over. Stil flasken mørkt og køligt i 7-8 dage og filtrer derefter snapsen. Server ved stuetemperatur.

Hvis den opbevares køligt, kan den holde sig i op til 6 måneder, herefter vil peberrodssmagen aftage. Husk, at jo længere den trækker med peberroden, des kraftigere og stærkere bliver peberrodssmagen, og dette får alkoholen til at virke langt stærkere. Fortynd evt. med mere snaps.