Tidsforbrug: 2 timer. Mængde: 8 pers. Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- •
500 g sigtemel
- •
3 dl kærnemælk
- •
25 g gær
- •
15 g smør
- •
2-3 tsk. salt
Fremgangsmåde
Opløs gæren i lunt kærnemælk. Tilsæt 90% af melet. Ælt dejen godt i ca. 5 min. Tilsæt de sidste 10% mel hvis dejen ikke er smidig og let klæbende. Kom dejen i en smurt form og lad den hæve, tildækket, i 30 min. et lunt sted. Dejen skal prikkes med en gaffel og pensles med vand.
Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader (175 grader hvis det er en varmluftsovn) i ca. 35-40 min.
TIP: I mange opskrifter på gammeldags sigtebrød tilsættes dejen 2-3 spsk honning og en tsk. knust fennikelfrø samt en spsk brun kommen. Det vil vi gerne slå et slag for.