Tidsforbrug: 1 time Mængde: 4 pers.
Ingredienser
Fiskefrikadeller
- •
400 g sejfilet
- •
salt og peber
- •
1 æg
- •
1 dl mælk
- •
1/4 løg
- •
2 spsk. hvedemel
- •
smør og olie til stegning
Pasta og kål
- •
200 g pastadej
- •
½ spidskål
- •
3-4 kviste bredbladet persille
Fremgangsmåde
Hak sejkødet med en stor tung kniv, så det bliver hakket helt fint. Kom i en skål og rør sejt med salt og peber.
Slå ægget i og tilsæt løg og mælk og rør sammen. Tilsæt også mel og rør godt.
Smelt smør og olie på en pande. Form fine fiske frikadeller med en ske og steg dem gyldne på alle sider. Lad dem herefter stege ved moderat varme til de stegt næsten igennem.
Rul pastadejen tyndt ud på et meldrysset bord. Skær i brede strimler og kom disse i kogende let saltet vand.
Kom imens olien i en kasserolle og varm op. Snit kålen groft og steg i olien. Krydr med salt og peber.
Løft nu pastaen op og tilsæt til gryden. Drys hakket persille i og vend sammen.
Server pastaen med frikadellerne og gerne citronbåde ved siden af.