Tidsmængde: 3 timer Mængde: 4 pers.
Ingredienser
- •
1 stk. økologisk selleriknold
- •
2-3 kg køkkensalt
RELISH
- •
2 stængler blegselleri
- •
1 stk. skalotteløg
- •
1 håndfuld spansk kørvel (sødskærm)
- •
1 stk. økologisk citron (Revet skal)
- •
1 stk. æble
- •
1 sjat rapsolie
- •
1 smule æblecidereddike
- •
1 smule salt
Fremgangsmåde
Skræl sellerien og indstøb den i fugtig køkkensalt i en passende størrelse gryde af en type, der kan tåle at gå i ovnen. Bag den derefter i 2-2½ timer (afhængig af selleriens størrelse) ved 200 grader.
Tag derefter sellerien fri af "crusten", som har dannet sig om den. Skær den bagte selleri i tykke skiver eller både og steg dem i rapsolie på en varm pande til de har fået lidt farve (ca. 1 min på hver side).
Relish
Snit blegselleri fint og hak skalotteløg. Bland begge dele med hakket kørvel og tilsæt lidt revet citronskal sammen med et hakket æble. Hæld til sidst en sjat rapsolie, lidt æblecidereddike og smag til med salt. Det er en god ide at bruge en stor selleriknold, da en lille knold kan trække så meget salt, at det overdøver smagen.