Saltbagt selleri med relish

En vegetarisk hovedret, men den kan også bruges som tilbehør. Selvom selleriknolden bliver støbt ind i salt, er det ikke en salt ret.

En gammel tilberednings form, du kan også støbe kylling og fisk ind i saltet (© DR)

Tidsmængde: 3 timer Mængde: 4 pers.

Ingredienser

  • 1 stk. økologisk selleriknold

  • 2-3 kg køkkensalt

RELISH

  • 2 stængler blegselleri

  • 1 stk. skalotteløg

  • 1 håndfuld spansk kørvel (sødskærm)

  • 1 stk. økologisk citron (Revet skal)

  • 1 stk. æble

  • 1 sjat rapsolie

  • 1 smule æblecidereddike

  • 1 smule salt

Fremgangsmåde

Skræl sellerien og indstøb den i fugtig køkkensalt i en passende størrelse gryde af en type, der kan tåle at gå i ovnen. Bag den derefter i 2-2½ timer (afhængig af selleriens størrelse) ved 200 grader.

Tag derefter sellerien fri af "crusten", som har dannet sig om den. Skær den bagte selleri i tykke skiver eller både og steg dem i rapsolie på en varm pande til de har fået lidt farve (ca. 1 min på hver side).

Relish

Snit blegselleri fint og hak skalotteløg. Bland begge dele med hakket kørvel og tilsæt lidt revet citronskal sammen med et hakket æble. Hæld til sidst en sjat rapsolie, lidt æblecidereddike og smag til med salt. Det er en god ide at bruge en stor selleriknold, da en lille knold kan trække så meget salt, at det overdøver smagen.