Rosensaft

Rosenblade har præcis samme smag som duft og er skøn i en anderledes og aromatisk rosensaft. På den måde er det muligt at mindes sommerens smukke og velduftende roser på fineste vis, og skal det være ekstra delikat, så prøv at blande den i hvidvin eller champagne til en sommerlig aperitif.

Når du koger rosensaft dufter det skønt i hele huset. (© DR)

Tidsmængde: 30 min Mængde: 10 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 1½ l ufiltreret æblemost

  • 2 l vand

  • 4 l rosenblade

  • 1½ kg sukker

  • 1 spsk. citronsyre eller saft af 3-4 citroner

Fremgangsmåde

Bred rosenbladene ud på en bakke og fjern ørentvister, blade og snuller. Kom dem i en gryde, der ikke er af aluminium, og hæld vand og æblesaft over. Kog op, og lad saften koge i 5 min. Det ser farligt ud og ligner nærmest papmache.

Tilsæt en citronsyre eller citronsaft og der sker et mirakel nede i gryden. Det hele bliver lysende pink på få sekunder. Lad det trække til det er koldt.

Si rosenbladene fra og bring saften i kog med sukkeret. Skum grundigt, og hæld det kogende på flasker skyllet i stærk spiritus.

Det bliver en stærk, koncentreret og sød sirup, som man kan fortynde med vand, dansk vand, sodavand eller hvidvin og champagne.