Tidsmængde: 30 min Mængde: 10 pers. Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- •
1½ l ufiltreret æblemost
- •
2 l vand
- •
4 l rosenblade
- •
1½ kg sukker
- •
1 spsk. citronsyre eller saft af 3-4 citroner
Fremgangsmåde
Bred rosenbladene ud på en bakke og fjern ørentvister, blade og snuller. Kom dem i en gryde, der ikke er af aluminium, og hæld vand og æblesaft over. Kog op, og lad saften koge i 5 min. Det ser farligt ud og ligner nærmest papmache.
Tilsæt en citronsyre eller citronsaft og der sker et mirakel nede i gryden. Det hele bliver lysende pink på få sekunder. Lad det trække til det er koldt.
Si rosenbladene fra og bring saften i kog med sukkeret. Skum grundigt, og hæld det kogende på flasker skyllet i stærk spiritus.
Det bliver en stærk, koncentreret og sød sirup, som man kan fortynde med vand, dansk vand, sodavand eller hvidvin og champagne.