Rørt tatar - opskrift af Timm Vladimir

Timm Vladimir serverer gerne selv denne dekorative, rørte tatar til nytårsaften. Tataren er lavet på okseinderlår og er oplagt som forret eller mellemret.

Rørt tatar lavet på okseinderlår af Timm Vladimir. (Foto: © Timm Vladimir, DR)

Tidsforbrug: 1 time 10 min. Mængde: 2 pers.

Ingredienser

Tatar

  • 150 g okseinderlår, finthakket i hånden

  • 1 spsk. radise, finthakket (tern á to gange to millimeter) (eller kinaradise)

  • 1 stk. skalotteløg, finthakket

  • 1 spsk. kapers, hakkede

  • Lidt citronsaft

  • En håndfuld forskellige urter, f.eks. purløg, persille og estragon

  • 1-2 tsk. dijonsennep

  • Lidt olivenolie

  • Lidt salt og friskkværnet peber

Confiteret Æggeblomme

  • 1/2 l neutral olie (f.eks. vindruekerneolie)

  • 2 stk. økologiske æggeblomme

Tilbehør

  • 2 stk. tynde, ristede skiver rugbrød

  • Lidt peberrod

  • Ekstra urter (til pynt)

Fremgangsmåde

Tatar

Bland alle ingredienser, undtagen rugbrød og peberrod (gem urter til pyntning).

Smag til, så der er balance mellem sødt, salt og surt, og kødet stadig smager igennem.

Confiteret æggeblomme

Æggeblommerne skal være fra hele æg, man kan ikke bruge pasteuriserede æg fra bæger.

Forvarm din ovn til 65 grader.

Hæld olien i en lille gryde eller stegepande.

Slå æggene ud i hånden og tag æggeblommerne fra. Læg dem forsigtigt ned i olien, og sørg for at olien dækker blommerne. Stil gryden eller panden i ovnen en time.

Tag ud og lad køle lidt ned. Tag æggeblommerne op med en ske og læg dem på en tallerken, til de skal bruges. Dæk med film, hvis der går lang tid. De kan sagtens holde sig i køleskabet et par dage.

Anretning

Rist de tynde skiver rugbrød.

Del tartaren op i to portioner og anret på to tallerkener, læg æggeblommerne ovenpå og drys godt med salt, peber, friskrevet peberrod og lidt finthakkede urter.

Smuldr rugbrødet dem ud over tataren, det giver retten noget dejligt knas.