Tidsforbrug: 1 time 10 min. Mængde: 2 pers.
Ingredienser
Tatar
- •
150 g okseinderlår, finthakket i hånden
- •
1 spsk. radise, finthakket (tern á to gange to millimeter) (eller kinaradise)
- •
1 stk. skalotteløg, finthakket
- •
1 spsk. kapers, hakkede
- •
Lidt citronsaft
- •
En håndfuld forskellige urter, f.eks. purløg, persille og estragon
- •
1-2 tsk. dijonsennep
- •
Lidt olivenolie
- •
Lidt salt og friskkværnet peber
Confiteret Æggeblomme
- •
1/2 l neutral olie (f.eks. vindruekerneolie)
- •
2 stk. økologiske æggeblomme
Tilbehør
- •
2 stk. tynde, ristede skiver rugbrød
- •
Lidt peberrod
- •
Ekstra urter (til pynt)
Fremgangsmåde
Tatar
Bland alle ingredienser, undtagen rugbrød og peberrod (gem urter til pyntning).
Smag til, så der er balance mellem sødt, salt og surt, og kødet stadig smager igennem.
Confiteret æggeblomme
Æggeblommerne skal være fra hele æg, man kan ikke bruge pasteuriserede æg fra bæger.
Forvarm din ovn til 65 grader.
Hæld olien i en lille gryde eller stegepande.
Slå æggene ud i hånden og tag æggeblommerne fra. Læg dem forsigtigt ned i olien, og sørg for at olien dækker blommerne. Stil gryden eller panden i ovnen en time.
Tag ud og lad køle lidt ned. Tag æggeblommerne op med en ske og læg dem på en tallerken, til de skal bruges. Dæk med film, hvis der går lang tid. De kan sagtens holde sig i køleskabet et par dage.
Anretning
Rist de tynde skiver rugbrød.
Del tartaren op i to portioner og anret på to tallerkener, læg æggeblommerne ovenpå og drys godt med salt, peber, friskrevet peberrod og lidt finthakkede urter.
Smuldr rugbrødet dem ud over tataren, det giver retten noget dejligt knas.