Rørt tatar

Klassisk rørt tatar af oksekød med æggeblommer, sennep, løg og krydderurter. Server gerne med en frisk salat og sprøde pommes frites til. Brødrene Price viser, hvordan man kan laver en velsmagende rørt tatar som en både nem og hurtig ret.

Prøv en klassisk rørt tatar serveret med frisk salat og sprøde pommes frites. (© DR)

Tidsforbrug: 30 min Mængde: 5 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 800 g okseinderlår

  • 2 spsk. finthakkede skalotteløg

  • 1-2 spsk. fintrevet peberrod

  • 2 spsk. grov fransk sennep a l'ancienne

  • 1 spsk. finthakket persille

  • 1 spsk. finthakket frisk estragon

  • 2 spsk. hakkede kapers

  • 4-5 spsk. olivenolie

  • 4 stk. pasteurisede æggeblommer

  • salt og peber

Fremgangsmåde

Kødet skæres i mindre stykker og køres igennem kødhakkeren med lille hulskive.

Rør kødet grundigt sammen med de øvrige ingredienser. Det anbefales at røre tartaren sammen lige inden den skal spises, så kødet ikke bliver misfarvet ved iltning.

Server med en blandet salat og godt brød, eller endnu bedre med sprøde, hjemmelavede pommes frites.