Rejecocktail

På vej til at blive en klassiker

(Foto: © Jacob Snedevig, (C) DR)

Igredienser

  • Kogte kæmperejer

  • Lakserogn

  • Iceberg salat

  • Agurk

  • Avocado

  • Cherrytomater

  • Grønne asparges

  • Citron

  • Dild

  • Cocktailsauce

  • Toast Melba

Cocktailsauce

  • 1 stk. pasteuriseret æggeblomme

  • 3 dl vindruekerneolie

  • 2 tsk. dijonsennep

  • 2 tsk. hvidvinseddike

  • lidt citronsaft

  • salt og peber

  • 1 spsk. creme fraiche

  • 1 tsk. koncentreret tomatpure

  • 1 tsk. engelsk sauce

  • 1 tsk. paprika

  • 2-3 stænk tabasco

  • 2 tsk. cognac

  • en smule sukker

Fremgangsmåde

Pisk æggeblommen med sennep, salt, peber og hvidvinseddike. Tilsæt olien lidt efter lidt mens der piskes indtil konsistensen er passende tyk.

Bland creme fraiche i mayonnaisen og derpå de øvrige ingredienser. Smag til du synes, at den sidder lige i skabet.

Iceberg salat strimles ganske fint og vendes med lidt af dressingen. Den kommes i portionsglas sammen med fine tern af agurk og avocado, halve cherrytomater, rejer, mere iceberg og endelig pyntes der af med stykker af grønne asparges, flere rejer, citron, lakserogn og dild.