Ramsløgspesto med ristede solsikkekerner og parmesan

Du kan lave den lækreste pesto af friske ramsløg fra den danske natur. Den her er, udover ramsløg, lavet med ristede solsikkekerner og parmesan. Nyd den sammen med et stykke brød, i en pastaret, eller brug den som marinade.

Friske ramsløg blendes med ristede solsikkekerner, parmesan, olivenolie og salt og peber. (Foto: © Lærke Lie Pedersen, DR)

Tidsforbrug: 15 min. Mængde: 0 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 1 håndfuld frisk ramsløg

  • 1/2 dl solsikkekerner

  • 25 g parmesanost

  • 1 dl olivenolie

  • Lidt salt og peber

Fremgangsmåde

Rist solsikkekernerne på en pande uden fedtstof, til de har fået farve.

Skyl ramsløgene.

Læg ramsløg og de øvrige ingredienser i en minihakker, foodprocessor eller blender.

Blend til en ensartet masse, og smag eventuelt til med lidt citronsaft.

Pestoen kan holde sig på køl i 4-5 dage.