Rabarber Daiquiri

Prøv denne lækre, friske rabarber daiquiri. Både smag og farve passer perfekt til en varm sommerdag.

Rabarber Daiquiri pyntet med lidt mynte. (© DR)

Tidsforbrug: 20 min. Mængde: 4 pers. Sværhedsgrad: Nem

Vær opmærksom på, at rabarberne skal trække i 1-2 timer.

Ingredienser

Rabarbersirup

  • 1 bundt røde vinrarbaber

  • 500 g sukker

  • 1 l vand

  • 1-2 stk. vaniljestænger (flækket og med kornet skrabet ud)

Drinken

  • 3 dl hvid Barcardi-rom

  • 1-2 dl Cointreau

  • 3 dl rabarbersirup

  • 1 sjat angostura bitter

  • 2-3 stk. lime

  • 1 håndfuld isterninger

Fremgangsmåde

Kog en lage op på vand, sukker og korn fra vaniljestængerne. Lad de tomme stænger koge med.

Skær imens rabarberne i fine skiver og kom dem i lagen. Lad dem koge med et minuts tid. Sluk for ilden og lad rabarberne trække i 1-2 timer.

Så sies lagen. Kasser vanillestængerne. Rabarberstykkerne kan evt. bruges til kompot. Stil rabarbersiruppen på køl.

Til serveringen blendes rom, Cointreau, sirup, Angostura, limesaft og isterninger. Server straks som en delikat, rød/pink frozen cocktail.