Tidsforbrug: 20 min. Mængde: 4 pers. Sværhedsgrad: Nem
Vær opmærksom på, at rabarberne skal trække i 1-2 timer.
Ingredienser
Rabarbersirup
- •
1 bundt røde vinrarbaber
- •
500 g sukker
- •
1 l vand
- •
1-2 stk. vaniljestænger (flækket og med kornet skrabet ud)
Drinken
- •
3 dl hvid Barcardi-rom
- •
1-2 dl Cointreau
- •
3 dl rabarbersirup
- •
1 sjat angostura bitter
- •
2-3 stk. lime
- •
1 håndfuld isterninger
Fremgangsmåde
Kog en lage op på vand, sukker og korn fra vaniljestængerne. Lad de tomme stænger koge med.
Skær imens rabarberne i fine skiver og kom dem i lagen. Lad dem koge med et minuts tid. Sluk for ilden og lad rabarberne trække i 1-2 timer.
Så sies lagen. Kasser vanillestængerne. Rabarberstykkerne kan evt. bruges til kompot. Stil rabarbersiruppen på køl.
Til serveringen blendes rom, Cointreau, sirup, Angostura, limesaft og isterninger. Server straks som en delikat, rød/pink frozen cocktail.