Pizza Margherita

Denne klassiske pizza blev skabt af Rafaele Esposito i 1890, og er navngivet efter dronning Margherita af Savoyen. Pizzadejen skal hvile natten over. Den lange hævetid er vigtig for dejens velsmag. Og en høj bagetemperatur er vigtig for det endelige resultat.

(Foto: © Jacob Snedevig, DR)

Tidsforbrug: 45 min Mængde: 4 pers.

Ingredienser

PIZZADEJ

  • 750 g tipo 00 mel

  • 1/2 l lunt vand

  • 3 g tørgær

  • 5 g honning

  • 25 g olivenolie

  • 12 g salt

TOPPING

  • 1 dåse flåede tomater af bedste kvalitet (Helst san marzano)

  • salt, peber og lidt sukker

  • 2-3 spsk. olivenolie

  • frisk mozzarella

  • basilikum

Fremgangsmåde

Pizzadej til Neapolitansk

Kom 1/2 l lunt vand i røremaskinens skål. Tilsæt 3 g tørgær og 5 g honning og lad det stå i 10 minutter til du kan se at gæren bobler let og er aktiv.

Så røres 500 g mel i og dejen køres i røremaskinen i 5 min. Og lad så dejen hæve 1 time under et fugtigt viskestykke.

Når dejen har hævet i en time tilsættes halvdelen af det resterende mel - samt olie og salt.

Kør så dejen i røremaskinen til den er sammenhængende og glat. Tilsæt evt. det sidste af melet hvis der er behov. Og lad den så hæve under et fugtigt viskestykke i endnu 1 time.

Derpå deles dejen i stykker på ca. 250 g og formes til boller. Det gøres ved at man ligesom folder dejen ind i sig selv. Placer dejbollerne i en beholder, dæk med et fugtigt viskestykke og lad dem hvile natten over på køl.

Dagen efter tages dejbollerne ud af køleskabet mindst en time inden de skal bruges. Lad dem få stuetemperatur inden de formes til pizzaer.

Bag pizza’en ved 300 grader eller derover - gerne på en pizzasten eller bagestål - i 5-6 minutter. Hvis din ovn ikke går så højt, så bare fuld skrue og lidt længere bagetid.

Pizza Margherita

Til de klassiske neapolitanske pizza’er bruges ikke sammenkogt tomatsauce.

De flåede tomater og den juice de ligger i moses sammen med fingrene, eller stavblendes let. Smag til med salt, peber og lidt sukker og pisk olivenolie i saucen.

Form pizzaerne, kom et par skefulde tomatsauce på og bred den ud, men ikke helt ud til kanten. Fordel stykker af mozzarella på pizzaerne samt friske basilikumblade. Stænk med olivenolie og bag pizzaerne i en rygende varm ovn i 4-5 minutter. Server omgående.