Tidsforbrug: 1 time Mængde: 4 pers. Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- •
200-250 g penne
- •
4 stk. tomater
- •
1 dåse flåede tomater
- •
6 fed hvidløg
- •
1 smule olivenolie
- •
1 tsk. tørrede chili
- •
1 tsk. rørsukker
- •
1 smule salt
- •
1 smule peber
- •
1 håndfuld bredbladet persille
- •
0,5 stk. økologisk citron
- •
1 smule pecorino
Fremgangsmåde
Hak hvidløg fint og kom det på panden i rigelig olie sammen med den knuste chili. Lad det stege et kort øjeblik.
Så tilsættes de friske tomater, som skal være hakkede i små stykker. Man kan flå dem først hvis man har lyst, jeg gør det ikke. Lad dem stege med i nogle minutter og tilsæt så de flåede tomater.
Smag til med salt og peber og sukker og lad sovsen koge ½ time for svagt blus. Smag atter til, måske mangler den yderligere lidt salt og sukker. Kog penne i rigeligt saltet vand.
Tilsæt lidt af kogevandet til sovsen, samt hakket persille og citronskal. Vend den afdryppede pasta i sovsen og server med rigeligt friskrevet pecorino. Arrabiata behøver ikke at give åndenød og tårer i øjnene, men hot skal den være!