Penne arrabiata

Prøv denne nemme pastaopskrift fra Brødrene Price. Penne arrabiata er en dejlig pastaret, som indeholder masse af smag fra tomater, hvidløg og tørret chili.

Penne arrabiata serveret med en god revet italiensk ost. (© Mutti)

Tidsforbrug: 1 time Mængde: 4 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 200-250 g penne

  • 4 stk. tomater

  • 1 dåse flåede tomater

  • 6 fed hvidløg

  • 1 smule olivenolie

  • 1 tsk. tørrede chili

  • 1 tsk. rørsukker

  • 1 smule salt

  • 1 smule peber

  • 1 håndfuld bredbladet persille

  • 0,5 stk. økologisk citron

  • 1 smule pecorino

Fremgangsmåde

Hak hvidløg fint og kom det på panden i rigelig olie sammen med den knuste chili. Lad det stege et kort øjeblik.

Så tilsættes de friske tomater, som skal være hakkede i små stykker. Man kan flå dem først hvis man har lyst, jeg gør det ikke. Lad dem stege med i nogle minutter og tilsæt så de flåede tomater.

Smag til med salt og peber og sukker og lad sovsen koge ½ time for svagt blus. Smag atter til, måske mangler den yderligere lidt salt og sukker. Kog penne i rigeligt saltet vand.

Tilsæt lidt af kogevandet til sovsen, samt hakket persille og citronskal. Vend den afdryppede pasta i sovsen og server med rigeligt friskrevet pecorino. Arrabiata behøver ikke at give åndenød og tårer i øjnene, men hot skal den være!