Pasta alla Norma

Siciliens vigtigste pasta ret

(Foto: © Jacob Snedevig, (c) DR)

Mængde: 4 pers.

Ingredienser

  • 4-500 g Tortiglioni pasta (eller en anden type pasta, f.eks rigatoni eller casarecce)

  • 1 stor aubergine - eller to mindre

  • 3-4 modne tomater

  • 1 dåse hakkede, flåede tomater

  • 4-5 fed hvidløg

  • Et nip peperoncini eller chiliflakes (efter smag)

  • En stor håndfuld frisk basilikum

  • Olivenolie

  • Salt og peber og evt. et nip rørsukker

  • Ricotta salata - kan evt. erstattes med feta og pecorino romano

Fremgangsmåde

Hak de friske tomater fint. Hak hvidløgsfedene og steg dem på en pande i olivenolie til de begynder at blive gennemsigtige. Tilsæt chiliflakes og steg det med et minuts tid. Kom de friske, hakkede tomater på panden og steg dem med til de falder sammen og noget af deres væde er fordampet. Kom de hakkede, flåede tomater samt en trediedel af basilikumen ved og lad saucen koge til den tykner.

Skær auberginerne i mundrette tern og steg dem i rigelig olivenolie til de er gyldne.

Imens koges pastaen i rigeligt saltet vand.

Vend auberginestykkerne i saucen og kom resten af basilikumen i. Smag til med salt, peber og rørsukker.

Vend pastaen i saucen - bland evt. lidt af kogevandet fra pastaen i.

Server pasta alle Norma med revet ricotta salata - eller revet feta samt lidt revet pecorino.