Tidsforbrug: 30 min. Mængde: 4 pers. Sværhedsgrad: Nem
Skal sætte sig i køleskabet i minimum tre timer.
Ingredienser
- •
5 dl piskefløde
- •
1 dl sukker
- •
1 stk. vaniljestang
- •
3 blade husblas
- •
½ tsk. revet citronskal
Fremgangsmåde
Kom fløden i en gryde. Skrab marven ud af vaniljestangen og kom det i fløden sammen med den flækkede vaniljestang og citronskal. Tilsæt sukkeret og kog det stille op i en 5-10 minutter. Tag gryden af blusset. Pil vanillestangen op.
Giv panna cottaen smag, hvis du ønsker det: Hvis du f.eks ønsker en marokkansk inspireret panna cotta, kan du smage fløden til med et stænk orangeblomstvand eller rosenvand, alt efter hvad man bedst kan lide. Du kan også prøve med skallen fra (økologiske) citroner, lime, appelsiner eller mandariner. Kardemomme og stjerneanis er endnu et par gode smagsgivere til panna cotta. Det skal bare koge op med fløden og stå et øjeblik bagefter til smagen sætter sig.
Blød husblasen op i koldt vand og pisk det i den varme fløde. Hæld fløden gennem en sigte over i fire portionsskåle og stil dem i køleskabet. De skal stå et par timer eller tre til fløden er stivnet til en engleblød budding, der kan vendes ud på tallerkenen, hvis man varmer skålen i lidt varmt vand. Vaniljekornene synker til bunds, hvilket danner en flot ”pebret” overflade på panna cotta’erne, når man vender dem ud.
Pynt den f.eks. med karamelsauce, chokoladesauce, jordbærsauce eller masser af friske bær.